Mastercooks: nieuwe leden, burelen bij Excellis en partners

The Mastercooks of Belgium® verwelkomden tijdens de Algemene vergadering 8 nieuwe kandidaat leden en 8 nieuwe Young Masters bij. Bovendien kregen 5 kandidaat-leden definitief het statuut van Mastercook.

Nieuwe kandidaat Mastercooks:

Christian Van den Ouden – Mascotte – Casino Knokke – Albertstraat 509, 8300 Knokke-Heist. www.grandcasinoknokke.be // David Schulz – L’Air des Sens, Vincent Betsstraat 12, 3440 Zoutleeuw. www.lairdessens.be // Eric Fernez – D’Eugénie à Emile, Place de la Résistance 1, 7331 Baudour www.eugenie-emile.be // Jo Nelissen – Flanders Food Faculty, Blankenbergsesteenweg 22, 8377 Zuienkerke. www.flandersfoodfaculty.be // Laurent Van de Vijver –Beau Séjour, Rue des Platanes 16, 5580 Villers-sur-Lesse, www.beausejour.be // Michaël Katz – ORT Dan Gourmet/Culinary Institute of Israel, Pri Megadim 18, Mevasseret Zion – 9702418 Jeruzalem. culinaryinstituteofisrael.com/ort-dan-gourmet // Michaël Bastin – VICTOR bar & restaurant, Victor Horta Plein, 1060 Brussel. www.victorbozarcafe.be // Nicolas Decloedt – Humus & Hortense, Vergniesstraat 2, 1050 Brussel humushortense.be

Nieuwe TYM (The Young Masters)

David Grosdent – L’Envie, Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem. www.lenvie-restaurant.be // Kevin Lejeune – La Canne en Ville, Hervormingsstraat 22, 1050 Brussel. lacanneenville.be // Marcelo Ballardin – Restaurant OAK, Hoogstraat 167/1, 9000 Gent. www.oakgent.be // Maxime Maziers – Bruneau by Maxime Maziers, Broustinlaan 73-75, 1083 Brussel. www.bruneau.be // Maxime Zimmer – Un Max de Goût, Quai de la Ourthe 17, 4170 Comblain-au-Pont. maxdegout.be // Tom Vermeiren – Wilford T, Wilfordkaai 10 ,9140 Temse. www.restaurant-wilfordt.be // Vilhjalmur Sigurdarson – Souvenir, Brabantdam 134, 9000 Gent. www.souvenir.gent // Xavier Van Hecke – Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen. graanmarkt13.com

Nieuwe Mastercooks (kandidaten 2017 – erkend in 2019)

Jean-Pierre Gascoin (Toucan-Sur-Mer, Brussel), Patrick Gobert (Traiteur Patrick, Evergem), Cyril Jolivet (Toucan Brasserie, Brussel), Frédéric Picot (La Villa du Hautsart, Mélin), Joris Wils (De Repertoire, Herentals).

Tijdens deze algemene vergadering werden ook vier nieuwe partners voorgesteld: Cervena: Nieuw-Zeelandse hertenvlees – Lightspeed: geregistreerde kassasystemen – VLAM (Vlaams Centrum voor Agro & Visserijmarketing) – Wijnen van de Centre-Loire, vertegenwoordigd door Vinopres

Nieuwe Burelen bij Excellis

Bij Excellis in Evere zijn de nieuwe burelen van de Mastercooks gevestigd en zullen ook de bijeenkomsten van de Mastercooks worden georganiseerd. Om dit te markeren werd aan de voorgevel van het gebouw het officiële plakkaat van ‘The Mastercooks of Belgium®’ ingehuldigd.

The Mastercooks of Belgium® in enkele cijfers

De Vereniging van The Mastercooks of Belgium® telt nu 176 leden, waarvan 22 The Young Masters, 14 kandidaat leden, 80 restaurants, 15 traiteurs, 3 brasserieën, 7 ‘specialisten’, 26 ereleden en 8 ambassadeurs.

Tijdens deze jaarvergadering van Mastercooks presenteerden en signeerden twee leden hun laatste boek: René Mathieu « Végétal – mes racines – mes recettes » – Guy Van Cauteren “De kunst om te praten met volle mond”.