Matterne: lokaal assortiment met Belgische boeren

Confituur, sapjes en compotes van dicht bij ons

Onze Belgische fruitspecialist Materne kondigt haar nieuwe proximity-assortiment aan, dat bestaat uit 100% lokaal fruit. De nieuw sapjes, compotes en confituren bevatten fruit die geteeld wordt door lokale en Belgische landbouwers. Zo wil Materne haar steentje bijdragen aan het milieu en de Belgische economie ondersteunen. Kortom, lekker én Belgisch!

“De confituren, sapjes en compotes van hun vruchten”

Het nieuwe proximity-assortiment van Materne bestaat uit natuurlijke en authentieke producten (2 compotes, 3 sapjes en 4 confituren), een eeuwenoude waarde waar Materne nog steeds aan vasthoudt. De verschillende sapjes, compotes en confituren zijn bereid met 100% fruit van lokale Belgische telers. De vruchten worden op een biologische (of beredeneerde voor de krieken) manier geteeld dankzij de lokale boeren. Op deze manier wil Materne sterker inzetten op haar engagementen tegenover de planeet en de Belgische producenten.

DE LANDBOUWERS ACHTER HET FRUIT

Voor dit nieuwe gamma met lokale producten ging Materne op zoek naar producenten die de gemeenschappelijke passie en respect voor fruit delen. En wie beter dan onze eigen Belgische boeren? Want ondanks het grillige weer in België, hebben we toch een zeer voedzame grond en kunnen er tal van soorten vruchten geteeld worden!

Met hun unieke expertise en passie voor het vak telen de landbouwers hun fruit op een respectvolle manier voor het milieu. Ze engageren zich om gezonde en lokale producten te leveren aan Materne. En dat is nu net wat het fruit zo lekker maakt en een unieke smaak geeft!

Jan Butaye – Sint-Agatha-Rode – “Met liefde en passie kweek ik aardebeien, frambozen, bramen en kersen.”  Édouard Menet – Montignies-lez-Lens – “Ik produceer al 10 jaar lang aardbeien in mijn kwekerij, uitsluitend biologisch.” Christian Gustin – Hannêche – “Onze boomgaarden zijn aangelegd om de kersen met de hand te plukken. Er wordt niet aan de bomen geschud!”

EEN ECOLOGISCHE AANPAK

Lokaal consumeren en transparantie in waar de producten vandaan komen is bij Materne heel belangrijk en dit is volledig terug te vinden in hun nieuwe lokale gamma. Om de ecologische voetafdruk en de impact op het milieu te minderen, zijn de vruchten afkomstig uit de Belgische biologische landbouw (aardbeien, kersen, appels en frambozen) en de beredeneerde landbouw (krieken).

Een wist-je-dat-je! Niet alleen de vrucht wordt gebruikt, maar Materne heeft ook contact opgenomen met een chocoladefabrikant om de steeltjes van de kersen te gebruiken bij de productie van kersenbonbons. Bij een ander initiatief van Materne worden de pitten gebruikt om kersenpitkussens te vullen.

ONTDEK HET ZELF!

Ben je benieuwd naar waar de dichtbijzijnste landbouwer zich bevindt van jou en welke afstand de producten moeten afleggen? Materne ontwierp een leuke applicatie om te ontdekken hoeveel kilometer er tussen jouw boterham en de velden van de telers ligt. Probeer het uit op de website en ontdek van hoe ver de producten die je eet vandaan komen.