Michelin Main Cities of Europa Boedapest: Onyx bekroond met ‘Two Stars’

Michelin onthulde in de Hongaarse hoofdstad Budapest de 37e selectie van de MICHELIN-gids Main Cities of Europe, die 36 steden in 20 landen beslaat en beveelt in totaal 2.108 restaurants aan. In deze nieuwe selectie krijgt Onyx, gevestigd in Boedapest, twee MICHELIN-sterren en wordt daarmee het eerste restaurant in de dat ooit deze bekroning ontving. Het restaurant opende de deuren in 2007 en won zijn eerste ster in 2011.

Michael Ellis, Internationaal Directeur van de MICHELIN-gidsen: “Chef Ádám Mészáros is echt een ‘thuis gegroeid’ talent dat klassieke Hongaarse gerechten up-to-date brengt. Onyx is een zeer elegante eetervaring. Op het bord is er verfijning, volwassenheid en elk gerecht barst van originaliteit. ” Nog in Budapest ontving Stand 25 een Bib Gourmand en werd MICHELIN-plaat uitgereikt aan Olympia.

De MICHELIN-gids Main Cities of Europe 2018 benadrukt ook de dynamiek van de culinaire scène in Wenen het één nieuw 2-sterren en 4 nieuwe sterrestaurants. Vier jaar na zijn eerste ster haalt chef Konstantin Filippou, van het gelijknamige restaurant zijn tweede MICHELIN-ster binnen. “Met zijn creatieve, moderne kookstijl, biedt  Konstantin Filippou, getraind in een aantal beroemde restaurants in Europa, zijn klanten een verfijnde keuken met goed afgewogen smaken en veel finesse, een keuken, die echt een omweg waard is!”, aldus Michael Ellis. De andere nieuwe sterrenzaken in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn Blue Mustard, Das Loft, Pramerl & the Wolf en SHIKI.

De gids omvat verder nog 58 nieuwe sterrenrestaurants waardoor het aantal 1-ster-restaurantsvan de gids dit jaar 380 restaurants herbergt.

Naast de MICHELIN Stars is ook de Bib Gourmand – een onderscheiding die goede kwaliteit herkent, goede kookkwaliteit – ook erg populair. De gids 2018 telt 59 nieuwkomers waardoor het eindtotaal op 295 komt.

De Michelin gids Main Cities of Europe wordt uitsluitend gepubliceerd in het Engels. Hij richt zich vooral op zakelijke reizigers die regelmatig Europa doorkruisen, maar is ook ideaal voor toeristen die Europa’s meest romantische en cultureel stimulerende steden willen ontdekken. Naast de beschrijvingen van elk restaurant bevat deze gids ook heel wat nuttige informatie, waaronder stadsplattegronden.

Verkrijgbaar vanaf 16 april en ook beschikbaar als app.