Miniquiches met peer en Parmaham

Recept voor 6 quiches

Ingrediënten : 1 rol korstdeeg – 50 g Parmezaanse kaas, geraspt – 100 g ricotta – 2 eieren – 60 g kookroom – 2 uitgeholde peren – Peterselie, fijngehakt – Zout, peper  – 50 g Parmaham, in stukjes gesneden

Bereiding

Mengsel: klop de eieren, voeg de kookroom, ricotta, de geraspte Parmezaanse kaas, het zout, de peper, de fijngehakte peterselie en de parmaham toe. Snijd de uitgeholde peren in niet al te kleine blokjes.

Vet de taartvormpjes van 9 cm in met boter. Leg het korstdeeg in de vormpjes en schep het mengsel erin. Eindig met de blokjes peer.

Bak de quiches gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C en daarna nog 10 minuten op een iets lagere temperatuur.

Haal de quiches uit de oven en garneer met Parmaham en peterselie.