Moët & Chandon viert zomerseizoen met Moët & Chandon Ice Imperial

‘s Werelds eerste champagne speciaal samengesteld om uitsluitend met ijs te worden gedronken.

Als je de smaak van een gouden zomer zou kunnen vangen, dan zou dat in een fles Moët & Chandon Ice Impérial zijn. Hoewel het champagneproces in de streek in essentie hetzelfde is, zijn niet alle champagnes even fijn en smaakvol. Bij Moët & Chandon vraagt het creëren van een assortiment verrukkelijke en onderscheidende champagnes om een zeldzame combinatie van kunstzinnigheid, vaardigheid en aandacht voor detail, waardoor de champagnes zich onderscheiden van andere voor zowel beginners als kenners. Omdat Moët & Chandon enkele van de beste wijngaarden bezit en reservewijnen van de hoogste kwaliteit mengt, kan het de meest geslaagde assemblages verkrijgen die jaar na jaar zijn stijl bepalen. Dankzij de uitgebreide kelders kan Moët & Chandon zijn champagnes lang genoeg laten rijpen om hun subtiliteit en complexiteit te versterken.

“Door onze wijngaarden uit te breiden met verschillende terroirs heeft Moët & Chandon de diversiteit gekregen die het nodig heeft om zijn assemblages van wijnen samen te stellen. We hebben nu een gevarieerd assortiment champagnes dat aan alle smaken voldoet en geschikt is voor alle gelegenheden”. Dankzij de unieke middelen waarover Moët & Chandon beschikt, kan het huis een rijk en gevarieerd assortiment champagnes maken, van het kenmerkende Impérial-assortiment tot de Grand Vintages met beperkte oplage. Het heeft het Huis ook in staat gesteld om zich op nieuw terrein te wagen met zijn innovatieve Ice Impérial, ‘s werelds eerste champagne die speciaal is gemaakt om uitsluitend op ijs te worden gedronken. Dat rijke portfolio zorgt ervoor dat elk van de cuvées van Moët & Chandon een onnavolgbare champagne-ervaring biedt die geschikt is voor alle fijnproevers.

Moët & Chandon Ice Impérial

Als je de smaak van een gouden zomer zou kunnen vangen, dan zou dat in een fles Moët & Chandon Ice Impérial zijn. Moët & Chandon Ice Impérial werd in de zomer van 2011 gelanceerd als ‘s werelds eerste champagne die speciaal is samengesteld om uitsluitend op ijs te worden gedronken, om aan te nippen op een zonovergoten strand in Malibu of op een langzame, zinderende middag in Capri.

Alles wat feestelijk, loom en koel is aan een zomerse dag is samengekomen in de nieuwe “coole” manier om champagne te drinken, op ijs, geserveerd in een groot wijnglas, gekoeld en barstend van de smaak van tropisch fruit.

Tot Moët & Chandon de Ice Impérial introduceerde, vonden bepaalde puristen het onelegant om ijsblokjes toe te voegen aan champagne. Maar Moët & Chandon, een trendsetter, vond een manier om diegenen tevreden te stellen die hunkerden naar een chique nieuwe manier om van een verfrissende champagne te genieten terwijl ze aan het zwembad liggen in Los Angeles met palmbomen op de achtergrond of terwijl ze uit hun dak gaan in een torenhoge bar boven het Meatpacking district in New York.

Ice Impérial biedt een nieuwe, hippe champagne-ervaring die plezier en frisse sensaties combineert en toch trouw blijft aan de kenmerkende stijl van Moët & Chandon. De champagne is ontworpen om zijn heldere fruitigheid, verleidelijke smaak en elegante rijpheid te behouden, zelfs met toegevoegde ijsblokjes.

“Voor mij gaat Moët & Chandon Ice Impérial over een moment. Het is een nieuwe champagne-ervaring die je moet beleven, en wij zijn de eersten die deze nieuwe manier van consumeren aanbieden”.

Moët & Chandon Ice Impérial is de champagne die het eigentijdse karakter van Moët & Chandon het best uitdrukt. Het is het resultaat van eeuwenoude tradities die een historisch huis als Moët & Chandon de moed geven om echt eigentijds te zijn en de evolutie van smaken en levensstijlen te omarmen terwijl het trouw blijft aan zijn erfgoed.

Met de Ice Impérial heeft Moët & Chandon de klassieke codes van champagne doorbroken door een champagne te creëren die op het strand of aan het zwembad kan worden gedronken, in grote wijnglazen, zonder zich zorgen te maken over verouderde codes. De “perfecte serve” van Moët & Chandon Ice Impérial begint volgens Benoît Gouez met een gekoeld glas waarin eerst champagne wordt geschonken en waaraan drie ijsblokjes worden toegevoegd. “Voor een betere bruis en een bruisendere champagne kun je  de Ice  Impérial het  beste eerst inschenken en dan drie ijsblokjes toevoegen. Het maakt een subtiel verschil”.

Om de intense, fruitige frisheid van Ice Impérial te bereiken, heeft Benoît Gouez zorgvuldig een assemblage geselecteerd die bestaat uit 40 tot 50 procent Pinot Noir, 30 tot 40 procent Meunier en 10 tot 20 procent Chardonnay.

De Pinot Noir, geoogst in de zuidelijke wijngaarden van de Champagne die meer aromatische druiven voortbrengen, geeft een volle vlezigheid aan de champagne en een rijke smeltende sensatie in de mond.  “De  Pinot  Noir  geeft  de  Ice  Impérial zijn  wijnachtige en  hoekige aspect en  zijn  intense fruitigheid, en voegt ook de structuur toe die nodig is voor de dosering”. Moët & Chandon Ice Impérial heeft een zuurtje afkomstig van een puntje Chardonnay, dat een verfrissende afdronk en een zure kick toevoegt.

“Er zit een echt concept achter Moët & Chandon Ice Impérial. Vanuit een processtandpunt is het een echte champagne. Het verschil is dat het een assemblage is van zeer specifieke basiswijnen die een hoge  aromatische intensiteit  geven, een  structuur die  een  hogere dosering ondersteunt om  te anticiperen op verdunning en een verfrissende afdronk”. Hoewel het een spectaculair feestelijke champagne is, blijft Ice Impérial gemakkelijk drinkbaar na slechts 18 maanden initiële rijping en nog minstens drie maanden na de degorgement in de kelders van Moët & Chandon. Voor een extra rijkdom in de mond is de dosering afgemeten op 45 gram/liter om ervoor te zorgen dat de smaken van de champagne niet worden verdund in het ijs.

“Moët & Chandon Ice Impérial vervangt geen andere champagnes. Het is een nieuwe manier om ervan te genieten door nieuwe mogelijkheden te openen voor wie hunkert naar een ervaring van champagne in alle vrijheid, een die ongedwongen en verfrissend is op ijs. Om deze redenen hebben we Ice Impérial gecreëerd”.

Moët & Chandon Ice Impérial is de champagne bij uitstek geworden voor zwoele zomeravonden die worden doorgebracht terwijl de zon ondergaat vanaf een houten veranda in Bali, tijdens een strandfeest in Montauk, op een chique feest op een jacht aangemeerd in de haven van St Tropez of dansend op blote voeten in de straten van Panama. Met  een  evenwicht tussen eigentijdsheid en  authenticiteit heeft Moët  &  Chandon Ice  Impérial eigenhandig een revolutie teweeggebracht in de wereldwijde perceptie van champagne met behoud van de hoge kwaliteit.

Moët & Chandon Ice Impérial feesten in België

Moët & Chandon organiseert deze zomer Moët Ice Parties op belangrijke hotspots in België. Hoewel je op elk moment van het jaar kunt genieten van een glas Ice Impérial, is het in België tijd om Save The Date te kiezen om de zomer te vieren met dj’s, muziekbands en make-upartiesten op drie specifieke locaties:

La Terrasse O2 – 6 juli 2024 – Drohme Park, Chau. de la Hulpe 51, 1180 Ukkel – Terland – 21 juli 2024 – Nationaal Parklaan 1, 3650 Dilsen-Stokkem –  Voodoo dorp – 7 en 8 september 2024 – Warandestraat 100, 1851 Grimbergen

EEN UNIEKE CHAMPAGNESTIJL

De champagnes van Moët & Chandon worden gemaakt in het frisse klimaat van de Champagne met een verscheidenheid aan druiven die barsten van de kwaliteiten en diversiteit die geassocieerd worden met de regio. De champagnes van Moët & Chandon worden dan ook zorgvuldig gemengd om de smaak van de natuur en het fruit van de Champagne te behouden. Ze zijn “uitgewerkt”, zoals Benoît Gouez uitlegt, om de frisheid van het klimaat, de natuurlijke fruitigheid van de druiven, de rijkdom van het terroir op te roepen in elegante blends die de kenmerkende “stijl” van het huis definiëren.