Mosseldorp Philippine opent mosselseizoen

Het Zeeuwse mosseldorp Philippine heeft op kleine schaal het mosselseizoen 2017 geopend in combinatie met de verkozen mosselwijn 2017-2018. Een initiatief van het “Culinair Mosselgezelschap” bestaande uit zeven mosselrestaurants ter plaatse. Doel is om Philippine als hèt mosseldorp van Zeeland nieuw leven in te blazen.

Wie Philippine zegt, zegt mosselen. Een voormalig vissersdorp met 2.200 inwoners, maar wel met zo’n 800 restaurant-stoelen, verdeeld over zeven restaurants gespecialiseerd in het bereiden van mosselen op diverse wijzen.

Aan het woord is één van de initiatiefnemers Erik de Bruijne “ Philippine is van oudsher (omstreeks 1820) één van de belangrijkste mosselsteden van Zeeland. Met name voor de Belgische- en Zeeuwse markt. De afgelopen jaren is daar minder ruchtbaarheid aan gegeven. Nu willen wij dat nieuw leven inblazen, omdat onze mosselroots op generatie op generatie in ons bloed zit en dus ook in het samenwerkingsverband “Culinair Mosselgezelschap”.”

Mosselwijn van het jaar

Tijdens een mossellunch in restaurant “De Kaaie” werd ook de mosselwijn van het jaar verkozen. Twaalf bekende wijninkopers van Europese witte wijnen zonden hun ultieme mosselwijn in. De wijn die de beste wijn-spijs combinatie met de mosselen heeft. Deze werden blind en in een willekeurige volgorde geproefd. Het “Culinair Mosselgezelschap” heeft uiteindelijk gekozen voor de Picpoul de Pinet, Domaine Guillemarine, als de mosselwijn van 2017-2018.

Winnaar Aflons Kiljan van Kwast Wijnkopers: “de Picpoul de Pinet is een zinnenprikkelende wijn als mosselbegeleider in optima forma. In het herkomst gebied van deze wijn, kom je hem tegen bij elke mosselkraam, waar hij naar hart en lust wordt gedronken bij zilte zaligheden”, aldus de heer Kiljan. De winnende wijn zal het hele mosselseizoen door alle deelnemende restaurants in Philippine worden geschonken.

Het samenwerkingsverband “Culinair Mosselgezelschap” uit Philippine bestaat uit de volgende restaurants:

•          Auberge des Moules – Visserslaan 3 – 4553 BE Philippine

•          De Fijnproever – Visserslaan 1 – 4553 BE Philippine

•          De Mosselbank – Havenstraat 9 – 4553 AV Philippine

•          Place du Marché – Havenstraat 12 – 4553 AV Philippine

•          De Oude Haven – Waterpoortstraat 3 – 4553 BG Philippine

•          In Den Vlaemschen Pot – Philipsplein 16 – 4553 AM Philippine

•          De Zwaan – Havenstraat 2 – 4553 AV Philippine