Mosselseizoen bij Delhaize:

1.500 ton voorzien voor de zomer

 

Delhaize, de marktleider  voor mosselen binnen de supermarktsector, kondigt met trots het begin van het langverwachte mosselseizoen 2024 aan. Klanten kunnen opnieuw genieten van heerlijke mosselen van bodemcultuur. Delhaize verwacht deze zomer een toenemende vraag naar mosselen. Voor het zomerseizoen voorziet Delhaize dan ook niet minder dan 1.500 ton mosselen dankzij de 9 beschikbare referenties.

Verwachte verkoopstijging

Dit jaar belooft een opwindend seizoen te worden, met een schatting  van 1.500 ton mosselen die verkocht zullen worden tijdens de zomermaanden, wat een stijging betekent van 4% ten opzichte van vorig jaar. Op jaarbasis verkoopt Delhaize ongeveer 2.500 ton mosselen, waarbij kwaliteit en klanttevredenheid centraal staan.

Marktleiderschap bevestigd

Delhaize is de marktleider in mosselen, met een aandeel van 22% tijdens de zomerperiode en 20% gedurende het hele jaar, volgens GFK-cijfers van 2023. Dit bevestigt  de positie van Delhaize als dé supermarkt voor mosselen.

Kwaliteit voorop

Kwaliteit is een topprioriteit voor Delhaize. Daarom wordt altijd een minimum vleespercentage van 27% gehandhaafd voordat de mosselen worden gelanceerd. In samenwerking met gerenommeerde leveranciers wordt gestreefd naar de hoogst mogelijke kwaliteit om onze klanten tevreden te stellen.

Promoties en variëteit

Delhaize zal dit seizoen vier promoties van 20% korting tot 1 + 1 gratis aanbieden tijdens de zomerperiodes, waarbij de nadruk ligt op gezondheid en betaalbaarheid. Dit omvat een NutriBoost-korting van 10%, waarmee klanten kunnen profiteren van zowel gezonde als betaalbare opties. Met negen verschillende referenties in het assortiment zorgt Delhaize ervoor dat elke klant zijn of haar favoriete mosselen kan vinden.

Een seizoen vol smaak en keuzes

Het mosselseizoen bij Delhaize begint met een overvloed aan keuzes en een focus op kwaliteit, gezondheid en betaalbaarheid. Klanten kunnen rekenen op verse, smaakvolle mosselen van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Delhaize is erin geslaagd om de prijzen stabiel te houden ten opzichte van vorig jaar.

Producten beschrijving – Aanbevolen prijzen : 2KG MOSSELEN DELHAIZE EXTRA €         6,99  – 1 KG MOSSELEN DELHAIZE SUPER      €5,49 – 2 KG MOSSELEN DELHAIZE SUPER €  8,99 – 1 KG MOSSELEN DELHAIZE JUMBO €7,98 – 2 KG MOSSELEN DELHAIZE JUMBO €14,98 – 1 KG MOSSELEN DELHAIZE GOUDMERK   €9,99