Napos quality Grill – Antwerpen

Tegenover het MAS, vlak voor het Bonapartedok, heeft het mediterraans restaurant en grill Napo’s, de exploitatie overgenomen van de lokalen waar vroeger Het Duvels Genot, hoogtij vierde.

De exploitatie die ondertussen een tweetal jaar actief is, is erin geslaagd om zijn gasten zowel met vegetarische als grillgerechten te verwennen. Het laat-classicistische herenhuis is zonder indrukwekkende renovatie authentiek gebleven. Het fraaie tegelwerk geeft zeker een meerwaarde aan het interieur en de houten trappenhal naar de toiletten is majestueus. De positieve energie van de eigenaars is in deze horecazaak duidelijk te vinden en resulteert in een attente en vriendelijke ontvangst. Op de menukaart een sliert vegetarische gerechten, maar ook een selectie grillgerechten met items van de Arabische keuken: Libanees, Egyptisch, maar ook Israëlische en Turkse gerechten komen aan bod.

Deze unieke mix van Arabische invloeden vindt deel zijn oorsprong in de crew achter het restaurant. De uitbaters, een jood, een koptische kristen en drie moslims, is zeer zeker geen traditionele samenstelling. Marco Michel is de chef-kpk van dienst en wordt bijgestaan door Sim Hemo, en de broers Yassin, Rachid en Said el Ghannouti. Ze leerden elkaar kennen op he zuid en door hun werk groeide er respecot en vriendschap voor elkaar.  “En nu zijn we samen in deze smeltkroes gestapt”, verduidelijkt Sim. “Onze vriendschap is bezegeld in het businessplan van Napo’s, genoemd naar Napoleon. Het moet zijn dat de eigenaar van het gebouw de vibes tussen ons voelde, want hij sloeg een rianter bod af en koos voor ons. Waarom weten we niet.”

Het mediterraans grillrestaurant biedt een leuke selectie uit het Middellandse-Zeegebied: een beetje Libanees, wat Israëlisch, iets Egyptisch en Turkse ingrediënten. “Hier vallen alle muren weg die opgetrokken worden door geloof en politiek.”aldus Sim.20180424_131825

Wij kozen bij onze proeverij voor een gegrilde steak met sla en groentjes. Er worden meteen warme pitabroodjes met brood met hummus, tahina, baka ganoush en falafel op tafel gezet. De dressings zijn huisgemaakt en hebben een leuke diepe smaak, vooral de falafel, gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten, zijn smaakvol en geven gul hun toetsen van komijn en koriander door. Onze steak blijft mooi rosé is erg mals en zeer smaakvol met fijn garnituur van ui, champignon en tomaat, los van het groenteslaatje. Om het geheel af te ronden, enkele mooie sausjes zoals kerrie, look, pikant en cocktail. Kruidig en pittig alleszins, maar een leuke smaakcombinatie,  terwijl ook onze goudgele frietjes heerlijk krokant bleven. Ook de prijs bleef erg correct, voor onze steak, een glas rode wijn en een koffie betaalden we 29.80€, bedrag dat door de veelheid van eetgelegenheden in de onmiddellijke buurt zeker niet overdreven is, temeer daar we van een lekkere en smaakvolle lunch genoten.

Napo’s grill restaurant biedt naast het terras en de zaal op het gelijkvloers, ook enkele restauratiemogelijkheden op de bovenverdiepingen en zijn er kleinere zaaltjes uitstekend geschikt voor prive-gezelschappen of werkvergaderingen. De toegang op de St Aldegondiskaai wordt trouwens aangevuld met een ingang in de Adriaan Brouwerstraat waardoor de potentiële klanten uit de vele kantoorgebouwen geen rondje moeten lopen.

Napo’s Quality grill – Sint-Aldegondiskaai 56-58 – 2000 Antwerpen

Tel 03- 334 22 07 – www.napos.be – Alle dagen open van 11u tot 2u.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

gezellig grillrestaurant

vlotte en attente bediening

gevarieerde middellandse zeekaart