Nieuwe stijl voor Maison Pierre Marcolini’s patisserie

Terug naar de essentie

Pierre Marcolini, tweevoudig wereldkampioen patisserie, herintroduceert met trots de iconische taarten en gebakjes uit de wereld van patisserie, als eerbetoon aan zijn eerste liefdes.

Marcolini viert de kunst van patisserie met vier essentiële creaties: Merveilleux, Kumo, Eclipse en Eclair. Elk van deze desserts wordt vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van uitzonderlijke kwaliteit, in harmonie met de seizoenen en geïnspireerd door de ritmes van de natuur. De pure en suikerarme benadering legt de essentie van Pierre Marcolini’s patisserie bloot, en belooft een smaakbeleving die al uw zintuigen prikkelt.

De Merveilleux

“Dit is het gebak van mijn jeugd. Als kind ruilde ik zelfs speelgoed voor een Merveilleux.” – Pierre Marcolini –

8 variaties: Grand Cru Chocolade – Karamel – Grand Cru Vanille – Abrikoos Lavendel – Kokos Framboos – Aardbei Rabarber – Piemonte Hazelnoot – Pistache – Prijs: 7€

Kumo

“Kumo”, wat ‘wolk’ betekent in het Japans, is een luchtig gebakje geïnspireerd door de vele reizen van Pierre Marcolini naar het land van de rijzende zon.

Een hazelnootbiscuit, van nature glutenvrij, licht en knapperig, een Grand Cru chocoladeganache, een luchtige hazelnootcrème of, afhankelijk van de smaak, een lichte fruitcompote. Bovenaan bekroond met een dun schijfje chocolade. 10 variaties: Grand Cru Chocolade – Karamel – Grand Cru Vanille – Mango Yuzu – Koffie – Piemonte Hazelnoot – Pistache – Framboos – Citroen – Kastanje. Prijs: 4,2€

Éclipse

Les Éclipses taarten, bedacht door Pierre Marcolini, zijn een lofzang op smaak en verfijning.

Een knapperige zanddeegbodem met een frangipane van chocolade, hazelnoot of stukjes fruit. Bovenop een zachte mousse van Grand Cru chocolade, vanille uit Madagaskar of citroen, rustend op een fijn chocoladeschijfje, het embleem van het huis. 5 variaties: Grand Cru Chocolade – Piemonte Hazelnoot – Koffie Hazelnoot – Citroen Mango – Pistache Grand Cru Vanille. Prijs: 34€ voor 6/8 personen

Éclair

“Pierre Marcolini definieert het als volgt : ‘Het meest toegankelijke gebak ter wereld, die beheersing van de klassiekers vereist.’

5 variaties: Grand Cru Chocolade – Grand Cru Vanille – Piemonte Hazelnoot – Karamel – Twee citroenen” – Prijs: 5,5€