Noord England culinaire ontdekkingen – Kardomah94 – Hull

Kardomah in hartje Hull tegenover het stadshuis is een multifunctioneel en levendig centrum waar kunst, theater, tentoonstellingen en film op unieke wijze worden vermengd met een blitse en Britse benadering van Italiaanse pizza en sharing food.

Het centrum wil de regionale kunstvormen en de culturele background van de regio stimuleren door een mix van gekende en minder gekende kunstenaars samen te brengen. De laagdrempeligheid van de brasserie/bar biedt de plaatselijke bevolking de kans om in een gezellige en ontspannen sfeer ook enige culturele bagage op te snuiven. Het baart dan ook niet de minste verwondering dat de brasserie een immer drukke mierennest lijkt waar mensen samenkomen voor een snelle hap, een stevige pint, 50cl, met enkele opkikkers, een businesslunch of een doordeweekse afternoon tea.

De kaart is behoorlijk ruim en zorgt met een aantal dagsuggesties voor een grote diversiteit. Geen gecompliceerde bereidingen maar dagdagelijkse suggesties, eerder eenvoudig maar toch voedzaam; ter plaatse bereidt en bij voorkeur met een selectie dagverse regionale ingrediënten. Op het middaguur is het steeds drummen geblazen om een plaatsje te bemachtigen.

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor een assortiment sharing suggesties met diverse vleessoorten, Britse kazen, een assortiment noten en gedroogde vruchten en een assortiment salades met enkele mooie pittige toppings.

Als hoofdgerecht viel de keuze op een pizza Sir Alfred Gelder en de K94 antipast boad. Onze K94 vertoonde in tegenstelling met de meest andere gerechten geen spoor van pasta maar wel voldoende Italiaanse ingrediënten zoals een ruime selectie fijne vleeswaren, gemarineerde olijven, zongedroogde tomaten, mozzarella en parmezaan en speciaal olijfbrood en een huisgemaakte uienmarmelade. De pizza Sir Alfred Gelder, op basis van Italiaanse basisingrediënten, genoot naast de extra Britse bacon van een heerlijke Blue Stilton en werd zorgvuldig met bijenhonig getopt. Een mooie pizza met een leuk vleugje Britse flair.

Met de optie voor een lokaal drankje kregen we een schuimige en frisse amberkleurig ale 8° alc. vol. aangeboden, een Golden Als van Pricky back Otchou die een onverwacht aangename compagnon werd van dit Brits-Italiaans onderonsje.

Kardomah94 – Alfred Gelderstreet 94 – Hull – Yorkshire

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  1 minute

gezellige drukke bedoening

Italiaans getinte bereidingen

homemade marmelades

verse regionale ingrediënten

spontane bediening