Noord England: culinaire ontdekkingen – Refuge by Volta – Manchester

Dit restaurant is een onderdeel van het prestigieuze Principal hotel in Manchester en omvat naast het eigenlijke restaurant ook een leuke gezellige wintertuin waarbij de natuur in het gebouw werd ingebet. In een aansluitend gedeelte vinden we Den, een spot voor parties, hier kunnen 60 tot 80 personen terecht voor cocktails en snacks, bovendien is er een break out ruimte The Street waardoor meer dan het dubbel aantal plaatsen aan de party kan deelnemen, The Street heeft zelfs uitbreidingsmogelijkheden op straat! In Den kam men op grote schermen allerlei videospelletjes beoefenen of gewoonweg even snookeren. De Dining room staat ter beschikking voor private diners of intiemere feesten.

Refuge is wel een gans apart restaurant, de inspiratie voor deze locatie komt van Eletrik & Volta, Justin Crawford en Luke Cowdrey, 2 DJ’s die als the Unabombers bekendheid genieten.

Chef Alex Worrall heeft bij de samenstelling van zijn kaart gepoogd om maximaal rekening te houden met de avonturen van het duo DJ’s en serveert dan ook een wereldkeuken met uitschieters uit de ganse wereld. Soms authentiek, soms vermengd met een vleugje Britse humor. Typisch voorbeeld het Shawaram lam, de ceviche van wilde baars, zacht gegaarde ossenwang met spiegelei en Sriracha.

Net om de diversiteit optimaal te behouden is er geen specifieke menu in The Refuge, wel volgen de gerechten de loop van de seizoenen en kan iedereen een keuze à la carte maken. De ervaring heeft aangetoond dat food in dit restaurant op gelijke hoogte staat met de kwaliteit van de muziek, modern, levendig en pittig, voor beide is kwaliteit gewoonweg belangrijk.

Bij onze proeverij aan een grote hoge cocktailtafel werden we ondergedompeld in een drukke lawaaierige bedoening waardoor je je disgenoten nauwelijks kon verstaan. Het voorgerecht werd een rode romige pudding van paprika en tomaat met kaasschilfers dat als dipsausje diende bij de diverse broodsoorten aangevuld met olijfolie en curry.

Het hoofdgerecht van onze disgenoot werd een hedendaagse creatie van sardientjes geserveerd met te harde halfgare boontjes en enkele schijfjes aardappel. Wij kregen een soort boerenworst op aardappelpuree gedrenkt in een gekarameliseerde vleessaus. Voor beiden een teleurstellende ervaring en een scherpe tegenstelling met het statige en sfeervolle karakter van het hotel.

Restaurant The refuge – Oxford street – Manchester www.theprincipalhotel.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  statig en sfeervol interieur

ondermaatse gerechten

veel te lawaaierig

personeel is meer met collega’s begaan dan wel met de gasten

tegenvaller van formaat