Noord England – culinaire ontkekkingen: Kings Head Beverley

Dit pittoresk stadje in het weidse landschap van Yorkshire ligt op een half uurtje treinen van Hull. Het geniet o.m. bekendheid door zijn Georgian Quarter, een verzameling goed bewaarde woningen uit de 15de eeuw maar evenzeer voor zijn ruim autoloze shoppingdistrict tussen Wednesday market en Saturday Market. Een zone die figuurlijk wordt afgesloten door de monumentale Munster kathedraal en de St Mary’s kerk, beide bouwwerken van architect Mason.

In de wandelzone vindt men een ruim aanbood aan koffiebars, cafés en patisseries zoals Kavanagh en Sugar Spice die diverse homemades cakes aanbieden naast de Beverley bun, een lokaal gebakje met stukjes abrikoos en zeste van sinaasappel. Volgens bepaalde overleveringen stamt dit gebakje uit de periode dat de stad het trefpunt vormde van de Noord-Engelse minnestrelen.

Temidden de veelheid van lokale restaurants en eetgelegenheden opteerden we voor Kings Head, een aanlokkelijk en typisch uitziend restaurant dat ook een 10-tal boetiekkamers aan reizigers verhuurd.

Een leuk en gezellig interieur met heel wat houtwerk dat soms de meest onmogelijke kleuren meekrijgt. Een interieur bestaande uit een ruime gelagzaal, intieme hoekjes en stijlvolle rustieke banken.

Het menu is behoorlijk ruim en laat ruimte voor proevertjes, sharing gerechten, sandwiches en salades, burgers, gegrilde steak en de onvermijdelijke Britse puddings als afsluiter.

Wij kozen voor chicken thighs, kippenvleugeltjes gekarameliseerd met chili en caramel als voorgerecht en rib eye als hoofdgerecht. Bij onze bestelling stootten we evenwel op een ietwat ongebruikelijke werkwijze, we moesten vooraf onze creditcard inruilen voor een plaatje met ons tafelnummer als garantie. De reden bleek vrij simpel, het restaurant heeft een terras dat niet op de Saturday market maar wel in een achterliggend straatje uitgeeft en men wil blijkbaar verhinderen dat gasten verdwijnen zonder te betalen. Terrasgebruikers die enkel iets willen drinken moeten trouwens hun consumptie direct aan de bar betalen en zelf meenemen op het terras.

Hoe dan ook, onze kippenvleugels bleven mooi krokant en genoten van een leuke ietwat pittige karamelisering. De rib eye, mooi gegrild en heerlijk rosé gehouden kreeg een slaatje mee van rucola en rode krulsla, opgefleurd met licht aangebakken kerstomaatjes. Goudgele krokante en handgesneden frieten en een lekkere romige pepersaus vormden een volwaardig extra garnituur.

Kings Head – Saturday market 37-38 – Beverley – Yorkshire

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 1 minute

gezellig en stijlvol interieur

verse kwalitatieve ingrediënten

stugge bediening