On the road to financial freedom

Financiële vrijheid en de campervan life gaan hand in hand

De warme lentezonnestralen doen ons wegdromen naar de zomer en vooral naar de zomerse vakantieplannen in het vooruitzicht. Of je er nu op uit trekt voor die ultieme roadtrip of voor dat gezellig weekendje weg, een ding is zeker: met een camper van online deelplatform Camptoo kan je letterlijk alle kanten uit. “Dé ideale manier om volledige vrijheid te ervaren, zelfs met het gezin”, aldus CEO Martijn Peeters. Al moet je natuurlijk ook rekening houden met het financiële aspect. Camptoo geeft 2 ultieme tips over hoe je slim kan omgaan met je camper én portemonnee. “Het online platform is ideaal voor mensen die, net als ik, gebeten zijn door de travel bug”, aldus verhuurder Emily Vissers. Let’s take the road to (financial) freedom!

  1. Verhuur je camper via Camptoo

Heb je een eigen camper maar even geen reisplannen op de agenda staan? Waarom dan niet je camper verhuren via een online deelplatform als Camptoo? Terwijl je mede-kampeerders genieten van die mooie reismomenten, hou jij er nog een centje aan over. Win-win! Nog niet overtuigd? Misschien trekt Camptoo-verhuurder Emily Vissers (26) uit Westerlo je wel over de streep.

“Ik zocht een manier om een extra zakcentje te verdienen, iets wat ik zelf leuk vond om te doen en waar ik veel voldoening uit kon halen. Ik kon me inbeelden dat er veel mensen zijn die, net als ik, gebeten zijn door de travel bug. Daarnaast fotografeer ik als bijbaan en op deze manier kon ik dat mooi combineren.”  – Emily

Dat bleek een succes, want inmiddels verhuurt ze haar Benimar Cocoon 496 al drie jaar via Camptoo. “Dit omwille van de service die het platform biedt: niet alleen voor mij vormt dit een zekerheid, maar ook voor de huurders zelf. Zo ben je zeker dat je niet met een malafide verhuurder handelt. Op deze manier verloopt alles steeds correct. Ik doe zelf de uitgave en tot nu toe verliep het contact heel vlot. Ik heb al zeer fijne mensen ontmoet en hoop dat ik nog een aantal gezichten mag terugzien.”

De inkomsten die Emily genereert via Camptoo, belanden meteen op een spaarrekening. “De camper is vrij nieuw, dus is het belangrijk om die goed te onderhouden. Ik ben ook nog jong en ooit een huis kopen staat zeker nog op mijn planning.” Tip: via de online tool op de website van Camptoo bereken je gemakkelijk hoeveel je kan verdienen met de verhuur van je camper.

Heb je zelf nood aan vakantie? Dan kan je nog steeds op stap met je eigen camper. “Deze camper heb ik gekocht vanuit de intentie om te verhuren, maar er af en toe zelf een week(end)je op uit trekken, dat kan zeker!”, aldus Emily.

Verhuurtips van de expert (Emily): Zorg dat je camper goed uitgerust en verzorgd is. Bespaar niet op campernavigatie. Wees flexibel qua contact, en in het ophalen en terugbrengen van de camper.

  1. Ruil je bureau in voor een camper

Workation, het is een woord dat steeds vaker opduikt, maar wat is het eigenlijk? Simpel, ‘workation’ wil zoveel zeggen als ‘work’ en ‘vacation’. Een combinatie van werk en vakantie dus. Na twee jaar thuiswerken, zijn we naarstig op zoek naar manieren om te ontsnappen aan die vier muren. En als we iets hebben geleerd uit de pandemie, dan is het wel dat remote working overal mogelijk is: aan de keukentafel, in bed, op een terrasje. Of…waarom niet in het buitenland?

Ook Camptoo-CEO Martijn Peeters geniet regelmatig van een workation. “Dit is voor mij de ideale manier om volledige vrijheid te ervaren, zelfs met het gezin. Ik heb het altijd leuk gevonden om in de natuur te zijn, nieuwe plekken te ontdekken en de wereld rond te reizen. En met een camper kan dat iedere schoolvakantie.”

Tijdens de afgelopen twee jaar ruilde hij zijn bureau maar liefst zestien weken in voor zijn camper.

“Het fijne is dat mijn werk en dat van mijn vrouw digitaal en vanop iedere locatie kan. Het geheim van een ultieme workation? Goede plannen maken. Zo bespreek ik met mijn partner onze werkschema’s en plannen we samen halve dagen en avondwerk in. Dat laatste doen we als de kinderen in bed liggen. Op die manier benutten we alle kostbare tijd samen en kunnen we ongelofelijk mooie dingen zien en ervaren, ook terwijl we aan het werk zijn. Zo zijn we afgelopen zomer vijf weken naar Zweden geweest, waar we op natuurcampings aan het water stonden. Daar diep in de natuur ’s avonds met een kampvuurtje rendieren spotten, was fantastisch.” – Martijn

Workation tips van de expert (Martijn): Ga voor een semi-integrale camper als je gezin meer dan 2 koppen telt. Zo heb je bij regen een aparte ruimte om in te werken, indien nodig. Installeer een goede weer-app om lekker de zon achterna te reizen. Reis tijdens de voorjaarsvakantie, zodat je met eigen ogen de natuur ziet veranderen en je de start van de lente kan ervaren.

Even geen reisplannen op de agenda? Verhuur je camper dan nu gemakkelijk via Camptoo.