Pesto alla Genovesa Bertolli

Proef Italië met het vernieuwde Pesto alla Genovese recept van Bertolli

 

Wie aan pesto denkt, haalt zich meteen het idyllische beeld van Italië en haar lekkere eten voor de geest. Op pizza, in pasta, als marinade of als dip, de traditionele saus verovert tal van harten. Bertolli brengt het beste van de Italiaanse keuken tot bij ons op tafel gebaseerd op authentieke recepten, smaakvol door eenvoud. Met het vernieuwde Pesto alla Genovese recept blijft ze trouw aan deze traditie en ondergaat de verpakking van hun gamma een waardige rebranding. Buon appetito!

Elke streek, stad en dorp heeft zijn eigen specialiteiten, maar de meest bekende pesto is een traditionele saus uit Liguria bereid met basilicum, Italiaanse kazen, pijnboompitten en extra vergine olijfolie. De naam, pesto Genovese, is dan ook vernoemd naar de stad waar het vandaan komt Genua.

Om de smaak te optimaliseren en het authentieke recept nog beter te evenaren, kreeg deze Pesto alla Genovese een grovere structuur door stukjes pijnboompitten en extra kaas (Pecorino Romano BOB & Grana Padano BOB), zonder toegevoegde suikers of aroma’s. Zo blijft er een lekkere Italiaanse pesto over, smaakvol door zijn eenvoud.

Proef ze allemaal:

Pesto alla Genovese : Bereid met basilicum, Italiaanse kazen, pijnboompitten en olijfolie. – Pesto Calabrese : Bereid met paprika, ricotta en olijfolie.      Pesto Rosso: Bereid met gedroogde tomaten, pecorino kaas, knoflook en olijfolie.

Oprichter Francesco Bertolli zei het mooi: ‘Ingredienti puri e naturali preparati in tutto la loro semplicità sono l’essenza della grande cucina Italiana’ oftewel “het beste in al zijn simpelheid, dat is de essentie van de Italiaanse keuken”. Een filosofie die het merk handhaaft sinds 1865. Op zoek naar de rijkheid van de eenvoud van pure ingrediënten. Het verhaal van Bertolli begint in het prachtige Toscane in het dorpje Lucca. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openen een delicatessenwinkel waar ze ambachtelijke Italiaanse producten verkopen. Met succes want meer dan 150 jaar later is Bertolli niet meer weg te denken in verschillende keukens over de hele wereld.

Wist je dat…

  • …pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent? Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel,.
  • …tussen 1950 en 1960 Bertolli het eerste bedrijf was dat informatie over de voedingsmiddelen op de etiketten drukte en zo de consumenten informeerde over de belangrijke gezondheidsvoordelen van olijfolie?
  • …de eerste aperitivo-bars opkwamen rond 1800 in Milaan?
  • …bruschetta ongeveer in de 15e eeuw ontstaan is tijdens het Romeinse tijdperk? Bruschetta is afgeleid van het Romeinse dialect ‘bruscare’ of ‘abbrustolire’ in het Italiaans. Dit betekent ‘toosten’ of ‘roosteren over kool’ wat linkt naar het roosteren van het brood en daarna in olie onderdompelen.

Bertolli is in 1865 opgericht in Lucca, Toscane. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openden een delicatessenwinkeltje waarna ze begonnen met export van Italiaanse producten naar Italiaanse migranten over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag wil Bertolli al het goede uit de authentieke, eenvoudige en lekkere Italiaanse keuken beschikbaar maken voor iedereen.