Polenta-crackers met gegrild eekhoorntjesbrood en Parmaham

Ingrediënten voor 4 personen

Crackers: 375 g bloem – 7,5 g instant gist – 100 g boter (koud, in blokjes) – Voldoende water – Zout, peper – Maïzena

Garnering:

3-4 stuks eekhoorntjesbrood – Olijfolie extra vierge – 150 g Parmaham

Bereiding

Crackers: meng het bloem, de gist, een halve dessertlepel zout en peper in een kom, voeg de boter toe en kneed de ingrediënten totdat er een zanddeeg ontstaat. Voeg 4 eetlepels water toe en meng het geheel, zodat het deeg een zachte textuur krijgt en niet meer plakt. Bedek het deeg en laat het 30 minuten rusten.

Kneed het deeg nogmaals, strooi wat bloem op het aanrecht, leg het deeg daarop en rol het deeg zo dun mogelijk uit met behulp van een deegroller. Bestrooi met maïzena en ga nogmaals met de deegroller over het deeg. Maak met een deegwieltje rechthoekjes van 12 x 6 cm uit het deeg.

Bak de crackers gedurende 15-45 minuten in de oven op 180 °C. Haal de crackers uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster. Snijd de paddenstoelen, voeg olie en peper toe en bak deze in de oven op de grillstand. Breng de paddenstoelen op smaak met zout wanneer deze klaar zijn.

Garneer de crackers met de paddenstoelen en de Parmaham.