Poule & Poulette opent nieuw restaurant in Gent

• Slowfood, met respect voor dierenwelzijn én een authentieke smaak – • Streng bewaakte voedselketen, van boerderij tot bord

Kip smaakt weer als vroeger. Met een authentieke smaak, een traceerbaar traject van boerderij tot bord, en een streng kwaliteitscharter met respect voor het dierenwelzijn. Dat zijn de ambities die kippenexpert Frederik Goossens al enkele jaren nastreeft met zijn Poule & Poulette restaurants en winkels.

Op 15 maart opende P&P in hartje Gent een gloednieuwe vestiging. Als er één slogan kenmerkend is voor Poule & Poulette, dan is het wel “Weet wat je eet!”. Frederik Goossens waakt als een moederkloek over de hele voedselketen. Van het grootbrengen van de leghennen voor de eieren tot het transport van het slachthuis naar de keuken. Bovendien komen de kippen uit eigen land. Gottem, vlakbij Deinze, is al sinds vorige eeuw dé bakermat van de Belgische pluimveeteelt. Zo garandeert Poule & Poulette de traceerbaarheid en kwaliteit van zijn kippen.

Dierenwelzijn

“Onlangs gingen we nog een stap verder en legden we een eigen, plantaardig voedingspatroon vast voor onze kippen”, vertelt Frederik Goossens. “Dat komt de smaak ten goede. We hebben niet alleen controle over de oorsprong van de eieren, maar ook over het welzijn, de huisvesting en levensomstandigheden van onze kippen. Die krijgen van bij hun geboorte veel daglicht, dat is uniek in België! Ze hebben ook extra veel ruimte en verse balen stro om volop te scharrelen.”

Slowfood

Wat Poule & Poulette nog zo speciaal maakt? De bereidingswijze. Kippen garen anderhalf uur aan het spit, op 150°C. Zo worden de smaak en sappigheid optimaal bewaard. “Onze kippen krijgen rustig de tijd om te groeien op de boerderij. En dat respect en geduld hanteren we ook aan het spit. Bij ons eet je dus echt slowfood”, zegt Frederik Goossens.

Naast kip aan ’t spit staan bij Poule & Poulette nog heel wat andere traditionele kipgerechten op het menu, zoals vol-au vent, caesarsalade, wraps, geflambeerde kip, Thaise tom kakai en gevulde seizoenskip. In het voorjaar met groene asperges en kwarteleitjes, in het najaar met truffels en champignons. Specials geïnspireerd door bekende chefs maken de kaart compleet. En dankzij de samenwerking met Greenway kan je ook kiezen voor veggie alternatieven.

Met de kippen op stok

Vijf jaar geleden koos Frederik Goossens – vrij letterlijk – eieren voor zijn geld. Samen met zijn partner Inne Vangeel opende hij de eerste Poule & Poulette take-out boetiek in Brasschaat. Het idee: een traditioneel mobiel kippenkraam verankeren in het straatbeeld.

Naast de afhaalboetieks in Brasschaat en Wilrijk, zijn er intussen ook twee Poule & Poulette restaurants in Antwerpen. Leuk en origineel detail: De tafels staan op elkaar geschraagd. In dit unieke (en gedeponeerde) zitbox-systeem zit je dus boven- of onderaan. Net als kippen op een stok!

Poule & Poulette vestigingen

Take-out boetieks in Brasschaat (Bredabaan 271) en Wilrijk (Prins Boudewijnlaan 345) en een vaste kiosk op Brussel Expo. Restaurants in Antwerpen (Sint Jansvliet 21) en (Scheldestraat 91), in Gent (Korenmarkt 11, nieuw sinds maart 2018) en in mei slaat Poule & Poulette ook zijn vleugels uit naar Brussel (Jourdanplein 70).

Poule & Poulette kippen

Poule & Poulette kiest voor Belgische Gallux-kippen. Gekweekt met respect voor dier, milieu en consument. De kippen scharrelen vrij rond en krijgen natuurlijk daglicht en een zelf samengestelde granenmix. De hele keten, van leghen tot ei en de uiteindelijke Gallux-kip, wordt streng bewaakt met het oog op kwaliteit en dierenwelzijn. www.gallux.be

Poule & Poulette stichters

Naast het duo Goossens en Vangeel maakt ook Filip Van Hoeck deel uit van het team. Alle drie hebben ze een verschillende achtergrond. Wat hen bindt, is hun passie voor lekker eten en hun neus voor kwaliteit. Poule & Poulette is sinds kort mee onder de vleugels van het duo Ellis Gourmet Burger en Vermec waardoor de verdere groei verzekerd is. Proef, smaak en beleef! www.poulepoulette.com