Carpaccio van Pink Lady® appels , kokosroom en siroop van tonkaboon
Omdat het dessert zowat het leukste moment is van de maaltijd, stelt Pink Lady® een recept voor met carpaccio van appels! Mooi, licht verteerbaar en ontzettend lekker, zacht en tegelijk heel verrassend van smaak. Kortom, de perfecte afsluiter!
Eenvoudig – Bereiding – 2 personen
Ingrediënten: 2 Pink Lady® appels -1 citroen, het sap ervan -1 blik kokosmelk van 250 ml (20% vetgehalte) -1 el kokossiroop – 1 tonkaboon -60 ml water -60 g kokossuiker -1 limoen, de zeste ervan
- Bereid de kokosroom: zet het blik kokoksmelk een paar uur op voorhand in de koelkast. Plaats 30 minuten op voorhand ook je kom en klopper in de koelkast.
- Doe de hard geworden kokosmelk in een kom, voeg er de kokossiroop bij en klop op tot wanneer je slagroom hebt. Doe deze kokosroom in een spuitzak en houd opzij.
- Bereid de siroop: doe de kokossuiker, het water en de geraspte tonkaboon in een steelpan. Breng aan de kook, zorg ervoor dat alle suiker gesmolten is en houd opzij.
- Maak de carpaccio: snijd de appels in dunne schijfjes met behulp van een mandoline.
- Leg ze in een kom met water en doe daar het citroensap bij, waardoor de appelschijfjes niet bruin worden.
- Bordpresentatie: verdeel de schijfjes appel over twee borden, giet er een beetje siroop van tonkaboon over, werk af met enkele toefjes kokosroom en rasp er de zeste van limoen over.
- Serveer onmiddellijk en geniet!
Wist je dat : Er zijn 7 maanden + (ongeveer) 1782 bijen + (heel) veel liefde nodig opdat Pink Lady® kan groeien en zijn aromatische rijkdom volledig zou ontwikkelen.
Falafels met Pink Lady® appels
Zin in een vegetarische lunch, evenwichtig en toch apart? Wat dacht je van falafels met Pink Lady® appels? Heel bijzonder van smaak, een tikje exotisch, makkelijk en snel klaar. Maar vooral ontzettend lekker!
Eenvoudig – Bereiding – 2 personen
Ingrediënten voor de falafels: 2 Pink Lady® appels + appel voor de afwerking -500 g gedroogde kikkererwten – 2 knoflooktenen – 1/2 ui -1/2 bosje koriander -1/2 bosje munt -1 kl natriumbicarbonaat -1 el sesamzaadjes -1 kl komijnpoeder -1/2 kl chilipoeder -1/2 citroen, het sap ervan -Peper en zout
Ingrediënten voor de saus: 3 el Griekse yoghurt -Enkele takjes koriander -Enkele takjes munt – 1 knoflookteentje -1/2 citroen, de zeste ervan -1 kl olijfolie -Peper en zout
- Bereid de falafels : leg de avond ervoor de kikkererwten in koud water. Laat ze de dag erna goed uitlekken op een keukenhanddoek. Hak de ui en de knoflook fijn.
- Doe de kikkererwten in een blender, samen met de knoflook, ui, natriumbicarbonaat, kruiden, specerijen en citroensap, en mix tot een homogeen deeg.
- Schil, ontpit en snijd de appel in dobbelsteentjes en voeg bij het deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak van het deeg kleine balletjes. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en druk ze een beetje plat. Bestrooi ze met sesamzaadjes.
- Plaats ze 30 minuten in de oven en draai ze halverwege de baktijd om. Haal ze uit de oven en houd opzij.
- Bereid de saus: hak de verse kruiden en het knoflookteentje fijn, voeg bij de andere ingrediënten van de saus, meng goed door elkaar en houd opzij.
- Serveer als een buddha bowl: vergezel de falafels van quinoa en groenten (wortelen, jonge spinazie, paksoi, rode ui). Breng de quinoa op smaak met olijfolie, peper en zout. Verdeel de falafels, quinoa en groenten over twee kommetjes, werk af met stukjes appel, voeg er 1 eetlepel yoghurtsaus aan toe, strooi er sesamzaadjes over en geniet!
Wist je dat: Bij Pink Lady® staat kwaliteit voorop! Alle appels worden met de hand geplukt en de oogst verloopt in het algemeen 15% trager in vergelijking met andere appelsoorten.
Green Salad met Pink Lady® appels, selderij en feta
Een zomerse groene salade, maar dan helemaal anders! Het geheim? Met pickels van heerlijk knapperige appels, ideaal om je gasten te verrassen en uniek van smaak!
Bereiding – Eenvoudig – 2 personen
Ingrediënten voor de pickles: 2 Pink Lady® appels -2 el roze peperbollen -2 el jeneverbessen -60 ml rode wijnazijn -60 ml witte azijn -180 ml water -60 g suiker
Ingrediënten voor de salade: Pickles van Pink Lady® appels -350 g mesclun -komkommer -1 stengel selderij – 1 venkel -60 g feta -bosje dille
Ingrediënten voor de vinaigrette: 40 ml olijfolie -2 el balsamicoazijn -Peper en zout
- Bereid de pickles: doe de 2 azijnen met het water en de suiker in een steelpan. Voeg de jeneverbessen en de roze peper erbij, breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Houd opzij.
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in schijfjes. Doe ze bij de azijn, giet in een bokaal, sluit hermetisch af en plaats 1 nacht in de koelkast.
- Bereid de vinaigrette: klop de olie onder de azijn, kruid met peper en zout, en houd opzij.
- Bereid de salade: snijd de komkommer in dunne schijfjes met behulp van een mandoline. Snijd de selderij fijn. Snijd de venkel in reepjes en snijd de feta in stukjes.
- Vermeng de mesclun met de komkommer, selderij, enkele stukjes opgelegde appel van de pickles, de feta en de venkel. Werk af met de vinaigrette, een paar takjes dille en serveer onmiddellijk!
Wist je dat : Pink Lady® zet zich in tegen de voedselverspilling. 100% van de productie wordt gebruikt. De beste appels worden geselecteerd als Pink Lady® of Pink Kids®, de rest is voor de keuken (compote, appelsap), wordt gebruikt als dierenvoeding of het maken van compost.