Restaurant Brugmann – Brussel, viert zijn 7de verjaardag

Voor chef-uitbater Matthias van Eeno is de 7de verjaardag van het restaurant een uitgelezen kans om de vele bezienswaardigheden van dit prestigieuze gebouw, een van de mooiste en gezelligste complexen van de hoofdstad, eens te meer in de kijker te stellen.

De ‘Brugmann’ is een prestigieus gebouw, met zijn salons, tuinterras en team. De Brugmann is al 7 jaar een van de mooiste en meest sobere hotels en restaurants in het hart van de Europese hoofdstad. Het gebouw was vroeger het privé-eigendom van Georges Brugmann en heeft zijn privé-uiterlijk behouden, met zijn eetzalen en lounges, zijn bars (binnen en buiten), zijn verschillende ontspanningsruimten en zijn uitgestrekte terras.

De Brugmann wordt vaak gewaardeerd voor privé-evenementen, bruiloften en andere prestigieuze recepties van allerlei aard. De grote eetzaal geeft uit op de keuken, het prachtige terras met uitzicht op het Parc de l’abbé Froidure, door Gault&millau uitgeroepen tot ‘mooiste terras van het jaar 2021’, de bar en de wijnkelder in de kelder, De lichte bar op de eerste verdieping met een kleine lounge, een bibliotheek en een grote eetzaal of, op de tweede verdieping, de keuken die kan worden geprivatiseerd naast een eetzaal, evenals een valet service voor lunch en diner, zijn allemaal extra attracties. Het huis of een deel ervan wordt regelmatig geboekt voor al dan niet grote privégelegenheden, maar altijd van groot aanzien.

Om aan de kwaliteitsvolle eisen te voldoen is ook de opbouw van het team zeer belangrijk. Chef Matthias van Eeno heeft zich omringd met een team van bijna 30 mensen, deels in de keuken en deels in de eetzaal. Van ieder van hen wordt een zeer hoog niveau van dienstverlening verlangd, waardoor het geheel een vanzelfsprekende samenhang vertoont van hospitality en efficiëntie, zodat in fine, alle diensten die zich onder het dak bevinden, eenzelfde sfeer en charme uitstralen.

Meer dan een opsteker in de aanloop naar het feestmenu van de 7de verjaardag is de opname van chef Matthias van Eeno, als nieuw lid van de Franse Culinaire Academie. De chef van restaurant Brugmann werd op 28 februari in het Groothertogdom Luxemburg officieel geïntroniseerd in de delegatie van de culinaire academie van Frankrijk, België en Luxemburg. Een erkenning voor het werk van koks (of andere culinaire beroepen) die het Franse gastronomische en culinaire erfgoed over de hele wereld promoten. Momenteel tellen 15 internationale delegaties van de Franse culinaire academie 1500 leden, zowel chef-koks als professionele ambachtslieden. Matthias van Eeno, die nu als zodanig is erkend, zal binnenkort de beroemde geëmailleerde plaquette van de prestigieuze Franse culinaire academie aan de gevel van de Brugmann kunnen tonen.

Een speciaal 7 jarig menu

Voor de 7de verjaardag stelde Matthias van Eeno een speciaal feestmenu samen. Dit feestmenu is beschikbaar van 29 april tot 29 mei en kost 118 euro per persoon, een aangepast wijnassortiment is beschikbaar aan 45€ per persoon. Er worden 8 gangen geserveerd met de beste streekproducten, aangevuld met unieke specialiteiten die de smaakpapillen van bij de start tot bij de zoetigheden op subtiele en delicate wijze bespelen. Op de kaart tal van lekkers zoals Nobashi-garnalen, Gillardeau-oesters, kaviaar, groene asperges, spinkrab en langostines uit Bretagne, kreeft,…We konden het feestmenu voorproeven en kunnen enkel bevestigen dat Matthias van Eeno en zijn team er zijn in geslaagd om op een serene wijze een ruime waaier delicatesse samen te brengen in een smaakvol en evenwichtig menu dat alle fijnproevers moet kunnen bekoren. Gewoonweg feestelijke decoratieve presentaties intens gegaard met gastronomische uitschieters.

De samenstelling van het feestmenu : tartaar van angus rundvlees, nobashi garnalen, kaviaar, tempura van baby groentjes – spinkrab in zeewater gelei, citrusextractie – krokante Bretonse langoustine, sajoer en thaise specerijen, ak choi, komkommer – Dubbele ossenstaart van Brugmann – halve kreeft en zijn ravioli, gebraden met hoeveboter, rauwe en gekookte spinaziescheuten, bourbon vanille emulsie – met melk gevoerd kalfsvlees in een sauteerpan, schorseneren, smeltende lente-uitjes, pompoensap, guillardeau van oesters – fantasierijk voordessert – als absolute afsluiter de Brugmann  zoetigheden.

Restaurant Brugmann – Brugmannlaan 54/56 – 1190 Brussel (Vorst) t 02 8805554 www.brugamnn.com  Het restaurant is elke dag open (ook op zondag) en is gesloten op maandag en zaterdag voor de lunch. Openingstijden keuken 12 tot 14.30 19 tot 22.30. Valet parking voor lunch en diner.

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 5 minutes – uiterst verzorgde service – succulente bereidingen van geselecteerde topproducten en gastronomische specialiteiten – uniek en sfeervol decor – meer dan een aanrader

Michelin: elegantie is maatstaf in restaurant Brugmann; mooie moderne kunstwerken producten bereidt volgens moderne normen, restaurant met stijl en klasse

GaultMillau: 13.5/20 – 1 koksmuts; in veel opzichten chicste van de stad, prachtige setting en voiturier; chef combineert perfect fijne ingrediënten.