Restaurant De Ceder – Kruibeke

Verfijnde combinaties met de rijkdom uit de vier seizoenen. De menu’s van restaurant De Ceder zijn bekend tot ver buiten het Waasland. Telkens opnieuw vormen ze delicate combinaties van zorgvuldig gekozen ingrediënten en aroma’s uit de vier seizoenen. Maak kennis met de mooiste combinaties van al het lekkers uit de natuur…

De Ceder, het restaurant van Fredrick en Katrijn Schaffrath-Camerlinck, biedt een mooi, eigentijds en sfeervol interieur waarbij alles aan de nieuwe normen werd aangepast. Het aantal tafels wordt beperkt en de shiften worden ingekort. Zo loopt de middagdienst af om 16u en de avonddienst om middernacht. Een verandering die restaurant Ceder 10 ook na de covid periode graag wil aanhouden. Het familieleven en de quality time die covid19 voor de uitbaters en hun personeel meebracht zal na de heropening opnieuw worden gemist.

Daarom: ingekorte shiften, om onszelf én ons team meer ademruimte te schenken. Maar ook om frisser en beter uitgerust te zijn en u nog beter te bedienen. Want uiteindelijk draait het ons daar om: u zo goed mogelijk soigneren. Vandaar ook minder tafels, zodat we nog meer kunnen focussen op onze klanten.

Hoe beginnen we nu concreet aan het post-lockdown tijdperk?

In het weekend zal er 1 menu zijn. In de week zijn er ’s middags een lunch, het Ceder-menu en een kleine à la carte-kaart die binnenkort online gaat. Elke zaterdag kan u thuis blijven genieten van een afhaalmenu. Elke vrijdagavond stellen wij u een seizoensgebonden 3 gangen keuze menu voor, enkel te verkrijgen door dit op voorhand te melden via telefoon of via mail!

Dit menu omvat een aperitief met hapjes, een voorgerecht, keuze uit twee hoofdgerechten, vis of vlees, het dessert en één tas koffie of thee met huisgemaakte koekjes, aangepaste wijnen tot en met het hoofdgerecht en water inbegrepen. prijs per persoon: € 72 ( Bij keuze voor gin of champagne zal dit apart gerekend worden. Er wordt dan € 5 in mindering gebracht.) Wijzigen aan het menu of extra’s die gevraagd worden kunnen in rekening gebracht worden. Bij onaangekondigde allergenen zal er een extra supplement worden aangerekend.

Heerlijk eten gaat hand in hand met heerlijke wijnen. De Ceder ontvouwt voor u een kaart met smaken van overal ter wereld. Verwacht geen naslagwerk met ronkende namen, maar een zorgvuldige selectie, samengesteld door Stefaan Camerlinck, gerenommeerd sommelier en broer van Katrijn. Hij zoekt naar typische en authentieke producten die zich onderscheiden door hun kwaliteit. Buitenbeentjes mogen er zijn, maar niets gaat boven een mooie wijn die toch betaalbaar blijft. Wijn is en blijft een persoonlijke beleving. Geniet vooral van een heerlijke wereldreis doorheen de wijnkaart van Stefaan Camerlinck. Stefaan werd Eerste en Beste Sommelier van België 2005-2006 en behaalde een zilveren medaille op het WK Zuid-Afrikaanse wijnen (oktober 2010).

Wij opteerden bij onze degustatie voor het Ceder-menu. Bij het aperitief enkele mooie decoratieve hapjes. Als eerste voorgerecht een creatie van makreel, watermeloen, koolrabi, leuk decoratief, erg lekker. Wijzelf opteerden voor een vega-creatie, bestaande uit venkel, lamsoor en appel, een verrassend succulent gerecht met heerlijke delicate smaaktoetsen, creatie die bewees dat ook veggie bijzonder lekker kan zijn en de inventiviteit van de chef mooi etaleerde. Volgde een compositie van snoekbaarsfilet, selder, tomaat en vadouvan, opnieuw en leuk gerecht met ruime smaakvariatie en mooie culinaire hints.

Als hoofdgerecht de keuzemogelijkheid tussen roodbaars, gnocchi, artisjok, salie en snijboon ofwel zomerree. Het gans gezelschap ging voor de zomerree waarbij Frederick zorgde voor een mooie combinatie met wortel, gember en polentakroket. Decoratief maar vooral succulent en een verwenpartij voor de smaakpapillen. Het slotakkoord werd een creatie van kers, meringue en Lievevrouwbedstro, ook deze afsluiter wist iedereen te bekoren.

Restaurant De Ceder – Molenstraat 1 – 9150 Kruibeke – www.restaurantdeceder.be

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag. Tel 03-774 3052

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes

leuk, eigentijds en sfeervol restaurant

en succulente gerechten

delicate smaaktoetsen vermengd met subtiele hints

Michelin:       chef werkt graag met vis

Fredrick beheerst moderne finesse

GaultMillau:  14.5/20 – 2 mutsen

stijlvol maar informeel

evenwichtige combinaties

Delta:             1 muts

feilloze hedendaagse keuken