Zomerse tapasgerechten om met jouw loved-ones te delen

Think recipes met think tomato!

Deze zomer staat gezelligheid met vrienden en familie centraal. Heerlijk lang tafelen en verschillende gerechten ontdekken: er is niks leuker dan een geweldige tapas-avond. Met de eenvoudige gerechten van think tomato pak je deze zomer uit met de lekkerste tapas waar iedereen van gaat watertanden.

MAAK KENNIS MET THINK RECIPES

think tomato is meer dan alleen een huisbereide tomatensaus. Onder de noemer ‘think recipes’ deelt bezielster Julie de favoriete gerechten van think tomato-lovers. Laat je op de website onderdompelen in een walhalla van inspiratie voor de lekkerste (tapas)gerechten.

BRENG DE NATUUR OP JE BORD

De artisanale samenstelling van think tomato, ervaar je door de pitjes en de pelletjes die erin zitten zoals in alle huisgemaakte tomatensauzen. Samen met de verrukkelijke aroma’s is deze saus een geheim wapen in de keuken. Bovendien heeft de tomatensaus van think tomato nutriscore A, op en top gezonde tomatensaus!

Wij geven je alvast een proevertje van de heerlijk smaakvolle en bovendien makkelijk te bereiden think recipes met think tomato. In een mum van tijd heb je met deze eenvoudige recepten de lekkerste tapas op tafel tevoorschijn getoverd zo maakt think tomato het verschil voor jou in de keuken.

THINK TAPAS

Gehaktballetjes (albondigas) – 2 personen – 25 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig? •    350 gr kalfsgehakt – • 2 takjes oregano – • 1 ei – • 3 el broodkruim • 1 teentje knoflook – • 1 kleine ajuin – •   2 el olijfolie – • 1/2 pot think tomato – brood

Bereiding: •   Verwarm de oven voor op 195° – • Schil en snij de ui fijn. Pel en plet de knoflook fijn – • Maak balletjes (diameter 5 cm) van het gehakt samen met de fijngesneden ui, knoflook, blaadjes oregano, het ei en broodkruim – • Breng op smaak met peper en zout – • Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 5 minuten mooi bruin – • Overgiet de balletjes met think tomato en laat het geheel nog gedurende 7 minuten sudderen in de oven – •  Serveer met heerlijk vers gesneden brood

Shakshuka – 2 personen – 20 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig? • 3 à 4 eieren – • 1 blik (gekookte) kikkererwten – • afwerking: optioneel 1/2 blok feta en/of peterselie – • 1 pot think tomato (of wat meer, naargelang hoeveel saus je wenst)

Bereiding: •   Zet een pan met think tomato op een matig vuur – •    Voeg de gespoelde kikkererwten toe aan het geheel en laat het geheel pruttelen – • Voeg de eieren eraan toe – •       Wacht tot het eiwit gaar is en haal dan de pan van het vuur – • Werk af met de feta en/of peterselie – •        Ideaal om te serveren met wat brood

Patatas bravas – 2 personen – 35 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig? •     4 aardappelen – • peper & zout – • 1/2 pot think tomato – • gerookt paprikapoeder – •     olijfolie

Bereiding: •   Verwarm de oven voor op 195° – • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes – • Doe de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel de stukjes met olijfolie, p&z en roer goed om – • Bak de aardappelen 30 min. in de voorverwarmde oven – • Haal de aardappelen uit de oven en overgiet rijkelijk met think tomato – • Werk af met een snuifje gerookt paprikapoeder – •      Serveer met aioli en een glaasje Sangria

Gazpacho – 4 personen – 25 minuten bereidingstijd

Wat heb je nodig? •     1/2 komkommer – • 1 rode paprika – • 1 teentje knoflook – •  1/2 venkel – • 1 rode ui – • 5 aardbeien – • 1 chilipeper (voor de liefhebbers) – •        2 el olijfolie • een handvol basilicumblaadjes – • peper en zout – •   1 pot think tomato

Bereiding: •   Was en snij de paprika in gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten – • Was en snij de komkommer, venkel en aardbeien in gelijke stukken – •        Verwijder het kroontje van de aardbeien – •         Pel en plet de knoflook – •    Pel en snij de rode ui in gelijke stukken – • Snij de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes, snij in gelijke stukken – • Doe alle groenten en aardbeien samen met basilicum, olijfolie en think tomato in een blender en mix glad – • Voeg er een scheutje water aan toe als de soep te dik is – • Breng op smaak met peper en zout – • Werk eventueel af met kerstomaatjes en/of kleine blokjes komkommer

think tomato is een huisgemaakte tomatensaus gemaakt van Belgisch geteelde tomaten zonder enige bewaar- en/of bindingsmiddelen. De saus is tot in de puntjes gekruid en op smaak gebracht, en dus helemaal gebruiksklaar. De saus kan je perfect verwerken in een gerecht zonder dat het geheel uitdroogt. Eén potje think tomato is geschikt voor een volwaardige maaltijd voor twee personen, of als aanvulling bij gerechten voor vier personen.

Praktisch : € 5,95/pot. Meer informatie en online bestellingen: https://www.thinktomato.be/. Een leuk extraatje: gratis levering vanaf een bestelling van 8 potten. Je vindt think tomato in verschillende verkooppunten. Neem een kijkje op de website voor het volledige overzicht.