Restaurant L’Oh – Tielt-Winge

Het hart van L’ oh klopt passioneel in de keuken. In een huis dat ooit een klompenmakerij onderdak bood, gaat L’ oh terug naar de essentie van gastronomie. Puur genieten, ongecompliceerd en met aandacht voor smaken en producten van eigen bodem.

L’Oh is een gastronomisch restaurant met een ziel, een familiaal karakter. Iedereen moet zich thuisvoelen binnen de muren van L’ oh. Uitbaters Simon Goyens en Leen Weckhuyzen openden hun restaurant in de loop van 2017. Simon had er wel al tien jaar in zijn traiteurzaak opzitten, waarmee hij aan huis leverde en trouwfeesten voor zijn rekening nam. Eerder stond hij ook al in de keuken van Sire Pynnock in Leuven. Hun tuin levert seizoensgebonden kruiden, bloemen en groenten waarmee Simon aan de slag gaat. Het keukenteam brengt een hedendaagse, creatieve keuken vol kleur, verwondering en verfijning. Dit alles onder het motto ‘Puur genieten, ongecompliceerd en met aandacht voor smaken en producten van eigen bodem en Hagelandse streekproducten.’

De naamgeving verwijst evenzeer naar de creativiteit en diversiteit van het aanbod. Leen: “ L’oh heeft twee betekenissen: de uitroep van verbazing voor wat de mensen op hun bord krijgen en de verwijzing naar het Franse woord ‘eau’, want we zitten aan de rand van een moeras”.

Simon stond van kindsaf bij zijn mama verwonderd te neuzen in haar kookpotten. Zijn opleiding in hotelschool Spijker te Hoogstraten was dan ook een logische keuze. Hij leerde de passie en de finesse van gastronomie tijdens zijn opleiding, maar ook bij verschillende chefs. Zo passeerde hij aan het fornuis bij Frank Fol, Chris Bresseleers en Felix Alen. Met deze ervaring op zak, begon hij 12 jaar geleden aan het catering en koken aan huis avontuur. Zoekend naar meer, startte hij met Leen 8 jaar geleden een huiskamerrestaurant en dat smaakte naar meer. Als lid van de Disciples Escoffier werd hij verleid om de grote sprong te wagen richting een gastronomisch restaurant, L’ oh werd geboren. Koken is zijn passie, een uitdaging om keer op keer de gasten te verrassen. Familie draagt hij hoog in het vaandel, en wil dan ook een familiale sfeer creëren waar iedereen zich thuisvoelt. L’ oh wordt op deze manier een veilige thuishaven voor jong en oud.

Leens passie voor gastronomie bloeide gelijktijdig open met de liefde voor Simon. In haar jeugdjaren ging ze ook vaak met haar ouders op restaurant en steeds was ze verwonderd door het reilen en zeilen in de zaal. Na meer dan 10 jaar ervaring als leerkracht Nederlands, stond ze met de opening van het huiskamerrestaurant op een kruispunt in haar leven. De tijd was rijp om een grote sprong te wagen, eerst als gastvrouw in het huiskamerrestaurant, nu als maître – gastvrouw in L’ oh. Haar vurige passie voor eten en wijnen, kreeg ze mee van haar vader. Jarenlang trachtte hij haar te verwonderen door heerlijke wijnen te ontkurken en mee te nemen naar leuke restaurantjes. Zijn opzet is alvast geslaagd. Perfectionistisch ingesteld, wil ze dat het plaatje klopt. L’ oh moet je niet meemaken, L’ oh moet je beleven!

Het lidmaatschap van JRE is voor Simon en Leen een nieuwe uitdaging zowel creatief als professioneel. Dit betekent elke dag opnieuw paraat zijn met verrassende trendy creaties, maar ook permanent aandacht hebben voor detail.

Het luchtige interieur naar Scandinavisch model, boordevol daglicht dat door de ruime vensterpartijen binnenstroomt, zorgt met zware houten tafels alvast voor een rustbrengend gevoel. De tafels worden getooid met een bordje peper, zout en boter, zwartgrijze taften omhulsels met lichtbruin lederen riempje, waarin een 2-delig bestek is opgeborgen, mooie gesteven witte servetten ronden de tafeldecoratie af.

Het introductiemenu werd geopend met een gin tonic als aperitief vergezeld van leuke hapjes met zalm, spitskool en foie gras en een capuccino van kreeft. Op het menu o.m. gerookte zeebaars met radijs, komkommer en een sorbet, Deense oester met radijs, skrei met koolrabi en postelein en mechelse koekoek met bulgur en jus op basis van kalf.

Restaurant L’OH – Voorstraat 19 – 3390 Tielt Winge – tel 016- 77 99 07

www.l-oh.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

nieuw lid JRE

leuk gezellig interieur boordevol lichtinval

creatieve presentaties

attente bediening

GaultMillau:  13.5/20

hedendaagse bereidingen

hoog niveau

volwaardig gastronomisch restaurant