Restaurant Palais Zahia – Tanger (Marokko)

Hotel guesthouse in de buurt van de grote moskee van Tanger midden de lokale medina ondergebracht in een historisch pand dat geniet van een uitzonderlijke decoratie.

Bijzonder sfeervol met een authentiek restaurant op het gelijkvloers waar uitsluitend Marokkaanse specialiteiten worden geserveerd. Palais Zahia beschikt eveneens over een mooi dakterras waar men kan genieten van een panoramisch zicht op de drukke medina en anderzijds zicht heeft op de haven van Tanger. Ook hier een eigen keuken waar men naast enkele lokale specialiteiten vooral oog heeft voor meer internationaal getinte gerechten.

Niet verwonderlijk aldus Salah Chakkar, directeur, gezien het restaurant op het gelijkvloers naast de hotelgasten en toeristen die willen kennismaken met de lekkere lokale keuken, ook tal van inwoners van Tanger over de vloer krijgt die opteren voor een rustig avondje uit. De panoramische vergezichten van het dakterras lokken vooral de hotelgasten en bezoekers, zij hebben wel belangstelling voor de lokale keuken maar willen niet altijd afstand doen van hun gewoontes, vandaar de mix van beide eetculturen.

Ongeacht of men kiest voor Marokkaanse dan wel meer internationale bereidingen, blijft de rode draad in alle bereidingen aldus Salah, de kwaliteit en dagverse selectie van de ingrediënten. Pas wanneer men deze beide elementen samenbrengt, slaagt men er in om iedereen met leuke composities en bereidingen te verwennen.

Als introductie voor de lunch een leuke selectie olijven en romige geitenkaas samen met lekker steengebakken brood. Wij kozen als voorgerecht voor een Hadja Zahia, een selectie ‘brionates’ voor 2 personen met kaas, Marokkaanse mhancha met groentesigaretten met noedels en gamba’s, en knintates, een soort canneloni met vijgen en rozijnen. Hierbij werden maar liefst 7 soorten kruiden aangeboden, elk in een leuk potje in delfts blauw, waarmee je elk van de ingrediënten naar hartenlust kan kruiden. Heerlijk pittig en succulent.

Als hoofdgerecht opteerde onze disgenoot voor een tajine Tafislate met dadels en vijgen, terwijl we zelf voor een oosterse gekarameliseerde kippenbil kozen. Opnieuw een leuke smaakassociatie waarbij Chef Loubna toch de Marokkaanse toetsen mooi centraal wist te houden.

Restaurant Palais Zahia – rue de la Marine 76 – Ancienne Medina – Tanger

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 4 minutes

historisch stijlvol interieur

succulente en leuk kruidige bereidingen

mooi smaakassociaties

attente bediening

gezellig dakterras