Restaurant Pless – Luxembourg

In tegenstelling tot het gesoficisticeerd interieur van La Cristallerie werd het decor van restaurant Pless, eveneens behorend tot hotel Le Place d’Armes, modern en luchtig gehouden. Ontwerper Tristan Auer hertekende het interieur en verving de bonte en veelkleurige panelen, een absolute spraakmakende eye-catcher, door een rustbrengende licht crèmekleurige wand die perfect aansluit bij de zwart lederen fauteuils.

Restaurant-Brasserie Pless doet ’s ochtends dienst als ontbijtzaal van hotel Le Place d’Armes en sluit met het nieuwe decor feilloos aan op de stijlvolle inrichting van het hotel.

Chef Fabrice Salvador voert ook hier de keukenbrigade aan, zijn motto blijft identiek aan de eisen van het toprestaurant La Cristallerie, kwalitatieve dagverse ingrediënten aanbieden met uitgesproken aroma en smaakelementen. In Brasserie Pless bewijst Fabrice dat een chef ook met minder ‘nobele’ lees peperdure producten, een behoorlijke en bekoorlijke kaart kan samenstellen die niet alleen decoratief maar ook voldoende succulent is en de klanten kan begeesteren, maar dat deze composities bovendien prijs-kwaliteit hoge toppen kunnen scheren. Het feit dat reserveren ‘de’ aanrader is in Brasserie Pless spreekt voor zich zowel qua bediening als qua selectie van de ingrediënten die tot uitmuntende specialiteiten worden samengevoegd.

De vernieuwde inrichting brengt de gasten in direct contact met de keuken en het draaispit van de open keuken. Op de kaart een selectie huisspecialiteiten die elke dag verschillen en erg uiteenlopende gereidingen op het voorplan brengen. Tot de dagspecialiteiten behoren o.m. een risotto met scampi’s, kalfsniertjes met mosterd van Meaux en een dagverse kaasschotel. Een leuk binnenterrasje biedt slechts enkele tafeltjes maar hier kan men tegelijk genieten van een heerlijke keuken en het samengaan van de diverse bouwstijlen, men krijgt er onbewust een blik op de drukke bedoeningen van het hotel.

A la carte ontdekken we de nieuwigheden verzonnen door de chef-koks; Bresse kip aan het spit, Babi Guling door Fabrice “zoals in Indonesië”, Brisket Australische Wagyu beef gelakt aan het spit en vele anderen … Ook visliefhebbers kunnen er zeker van zijn dat de koks een selectie ‘crudo’s’ aanbieden, afhankelijk van de markt. Om te delen als aperitief of als voorgerecht met Georgisch brood, een van Fabrice’s nieuwste vondsten.

Brasserie PLess biedt ook enkele menusuggesties in een 3-gangen formule als lunch of avondmaal en dit aan 56€, de suggestie voorgerecht-hoofdgerecht of hoofdgerecht-dessert komt op 45€ terwijl de dagschotel aan 29€ wordt aangeboden. In de menuformule heeft de klant zowel bij het voorgerecht als bij het hoofdgerecht meerdere keuzemogelijkheden.

Tot de samengaande garnituren behoren o.m. iceberg heart salade, huisfrieten van Madame Clot, aardappelpuree en seizoensgroentengratin.

Brasserie Pless – Place d’Armes 18 – Luxemburg

Alle dagen geopend

Culinaire commentaren:

Michelin:       klassiek brasseriekeuken

stijlvol interieur

eigentijds

mooie smaakcomponenten

GaultMillau:  14/20

kwalitatieve producten met exacte gaartijden

leuke rostisserie

mooi wijnassortiment

Delta:             1 muts

hoge kwaliteit

rotisserie met open keuken

te ontdekken