Restaurant Terra – Praia Verde boutique hotel – Castro Martim

Het Praia Verde Boutique Hotel in Castro Marim, in de Algarve, is een plek voor puur escapisme. Omringd door een dicht dennenbos, geniet het van een verbluffend uitzicht op de oceaan. Een verdiende rust in comfortabele suites, ingericht in rustgevende natuurlijke tinten, zijn de basisprincipes die worden aangevuld door het A Terra restaurant geïnspireerd op de mediterrane gastronomie en gebaseerd op het concept van delen en een continue service.

Het Praia Verde Boutique Hotel werd in 2014 door CNN beschouwd als een van de beste nieuwe boutique hotels van Europa. Het was het eerste gerenoveerde hotel onder leiding van DHM – Discovery Hotel Management. Na een complete make-over qua architectuur en ontwerp, is Praia Verde inderdaad de interpretatie van een nieuw concept in de Portugese hotelbranche. De suites zijn comfortabel en voorzien van neutrale kleuren en veel licht. Om zich helemaal thuis te voelen beschikt het hotel over een Lobby Market, die verschillende functies in een unieke ruimte integreert, zoals de receptie, bar, supermarkt, werkruimte, lounge, speelruimte voor kinderen en een bureau voor de manager van het hotel.

À TERRA Restaurant is meer dan een restaurant, À Terra is een manier van leven. Geïnspireerd door de natuur, vormt het een huiselijke ruimte, een echte terugkeer naar de oorsprong …

Geïnspireerd door de natuur, is TERRA een reis terug in de tijd waarin alles wat ons omringde puur en natuurlijk was, een warme plaats waar gerechten met passie en liefde worden geserveerd en maaltijden met vaardigheid en gevoel voor harmonie worden gekookt. À TERRA is synoniem voor huisgemaakt, heerlijk, gezond en rustiek eten. Het restaurant is gebaseerd op een sharing-concept, met een continue service gedurende de hele dag en maakt bovendien gebruik van veel lokale ingrediënten. Het is een teruggrijpen naar het rustieke leven met warme troost voor dingen die ons nauw aan het hart liggen: aroma’s, texturen, kleuren, smaken, melodieën, sensaties, verhalen … ingrediënten die we koesteren en ons echt gelukkig maken. De houtoven en de Josper-grill zijn de belangrijkste “spelers” in deze “fornaria”. Hier vindt u pizza’s, bruschettas en verschillende braadstukken die op traditionele manieren zijn bereid. Een ander belangrijk element is het brood, gebakken in de houtoven en aanwezig van de vroege ochtend tot de late avond.

Bij onze proeverij konden we uitgebreid kennismaken met het sharing-concept dat met leuke, zoete, hartige en zilte hapjes tot een smaakvol voorgerecht uitgroeide. Pittige, licht kruidige en krokante bereidingen als hoofdgerecht vormden na de mooi krokante en creatieve huispizza’s, een succulent geheel dat alle disgenoten wist te bekoren. Het mooie witte, rosé en rode wijnassortiment beleefde alvast een topmoment bij de desserts.

De smaakvolle gerechten met soms ongewone combinaties zorgden alvast voor een grote tevredenheid van de smaakpapillen en dit niet alleen aan onze tafel. Ook aan andere gastentafels in het sfeervolle en gezellige interieur, kwam de appreciatie voor de lekkere gerechten uit de keuken van A terra, overduidelijk tot uiting.

Praia Verde boutique hotel – R de Real Village – 8950-424 Castro Marim

www.praiaverderesort.com