’round trip’ : De Culinaire quatre-mains van Le Coq aux Champs

Het is bijna zover: in de tweede van drie gastronomische en vriendschappelijke ontmoetingen verwelkomt Christophe Pauly op maandag 16 oktober Filip Claeys, de chef van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, achter het fornuis van zijn restaurant in Soheit-Tinlot voor een origineel ‘Surf & Turf’-diner!

Het is geen geheim: Christophe Pauly houdt van gezelligheid en maakte van ongedwongenheid en oprechtheid zijn levensmotto. En ook van delen. De ontmoetingen in het kader van de culinaire quatre-mains konden dus niet tot eenrichtingsverkeer beperkt blijven: samen met drie chefs die culinair op dezelfde golflengte zitten, bedacht Pauly een formule met een heen- en terugronde.

ROUND TRIP is een heuse uitwisseling tussen chefs, tafelgasten en locaties.

Op 16 oktober aanstaande komt Filip Claeys, de chef van restaurant De Jonkman in Brugge, op bezoek en zal het lijken alsof de velden van de Condroz aan de Noordzeekust liggen. “Chef zijn is in mijn ogen het mooiste beroep ter wereld. Niets meer, maar zeker ook niets minder.” Deze woorden getuigen niet alleen van het vertrouwen, maar ook van de eenvoud van Filip Claeys, de man en de chef. Volledig toegewijd aan een keuken die begaan is met het milieu ijvert Filip Claeys voor een mentaliteitsverandering in ons dagelijks leven. Dat merk je aan zijn aanvoer van producten en zijn voorvechtersrol in de vereniging North Sea Chef. In de keuken van De Jonkman krijgen de vergeten of ronduit onbekende vissen van de Noordzee een prominente plaats in de gerechten!

Welke chefs worden verwacht en wanneer?

De heenronde vindt plaats in de loop van 2017 in restaurant Le Coq aux Champs. Op woensdag 5 juli 2017 om 20.00 uur ontving Christophe Pauly er Dimitry Lysens, chef van restaurant Magis* in Tongeren. Dimitri opende met succes het ‘bal’ van de gastronomische ontmoetingen. Op maandag 16 oktober 2017 om 20.00 uur is het de beurt aan Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman** in Brugge, om samen met de chef van Le Coq aux Champs achter het fornuis plaats te nemen. Op zondag 26 november is Karen Torosyan, chef van restaurant Bozar Brasserie* in Brussel, te gast. Zij bereidt samen met Christophe Pauly een lunch à quatre-mains.

De terugronde is gepland voor 2018: Christophe Pauly brengt dan de drie chefs een tegenbezoek in hun eigen restaurant in Tongeren, Brugge en Brussel!

Persoonlijkhe(i)d(en)

Natuurlijkheid, eenvoud, classicisme en moderniteit, dingen delen, genieten, emotie … al deze zaken staan ontegensprekelijk centraal op het parcours en in de keuken van de 4 chefs. Een zeker rock-‘n-rollgehalte is hen zeker niet vreemd, al wanen ze zich geen vedetten. Ze doen gewoon waar ze zin in hebben en komen eerlijk uit voor hun keuzes en hun voorkeuren. Eerlijk in hun bedoelingen, hun manier van werken en hun producten, zonder iemand te willen bedriegen en zeker niet hun tafelgasten.  Ongebonden en sereen timmeren Dimitry, Filip, Karen en Christophe elk aan hun eigen weg. Gepassioneerd in de keuken, maar voetjes op de grond daarbuiten. Modetrends zijn aan dit viertal niet besteed. Zij zijn liever vrijgevochten geesten, en dat komt bij elk van hen op een andere manier tot uiting en is merkbaar op hun kaart en in hun restaurant.

De quatre-mains achter de fornuizen van Le Coq aux Champs bieden deze koks de kans om elkaars energie te ontdekken, producten en creatieprocessen te leren kennen, hulde te brengen aan een keuken die traditie en moderniteit verenigt … en vooral ook om de camaraderie te tonen die hier – getuige de prachtige, zorgvuldig samengestelde borden – een waar feest van maakt!

ROUND TRIP – CULINAIRE QUATRE-MAINS – Maandag 16 oktober 2017 om 20.00 uur in restaurant LE COQ AUX CHAMPS

Christophe Pauly & Filip Claeys, chef van restaurant De Jonkman** in Brugge

5-gangenmenu: 115 euro per persoon (met glas champagne), 165 euro per persoon (met glas champagne, bijpassende wijnen, water, koffie of thee, versnaperingen).

Reserveren: 085/51.20.14 LE COQ AUX CHAMPS – 71 Rue du Montys – 4557 Soheit-Tinlot