Zeeland culinair2: Bijt: teel je eigen kiemgroenten

Wim Kuijper is uit de agrarische sector afkomstig en zorgt in een groene school voor de nodige kennisoverdracht. Bovendien is hij permanent op zoek naar nieuwe creaties en lekkere producten.

Geloof jij ook in de eenvoud van de natuur? Bijt is een prachtig product waarmee je snel en simpel smakelijke kiemgroenten kunt kweken. Wat is er immers lekkerder en meer puur natuur dan het kweken van je eigen kiemen. Het is makkelijk en je ziet snel resultaat!

De BIJT kweekset, ontworpen door Wim Kuijper, is uniek in zijn soort en kent een hoog gebruiksgemak. Je hoeft thuis alleen de pot uit de BIJT kweekset te vullen met water en de meegeleverde BIJT zaadpad op de pot te plaatsen. Na 7-20 dagen kun je de kiemgroenten oogsten en gebruiken als smaakmaker in salades, smakelijk broodbeleg of als kleurrijke garnering!

Het kweken is leuk om te doen en de kiemen zitten boordevol voedzame stoffen die jouw gezondheid bevorderen. Kiemen zijn een bron van plantaardige vitaminen, mineralen en eiwitten. Ook bevatten kiemen grote hoeveelheden antioxidanten.

Ben je klaar met de oogst van de kiemen, dan kun je gelijk weer verder kweken met nieuwe zaadpads die als navulling in verschillende smaken verkrijgbaar zijn.

De zaadpad bestaat uit de volgende onderdelen: Houder: voor de productie hiervan is gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic (PLA). Matje: deze is gemaakt van hennep vezels die speciaal voor deze toepassing tot een dun matje zijn geweven. Zaden: deze zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen is de zaadpad volledig biologisch afbreekbaar en kan hierdoor na gebruik bij het GFT afval.

Momenteel biedt Bijt een zestal kiemgroenten aan: mosterd, raketsla, broccoli, daikon, basilicum en tuinkers.

Bijt is in België te koop in de winkels van Aveve. www.bijt.eu