Salaisons G Blaise – Florenville

Maison Blaise werd opgericht in 1910 en vervult ongetwijfeld een heel belangrijke rol in de ontwikkeling van  het commercieel landschap in de regio Florenville, mede door de productie van regionale specialiteiten die door alle grootwarenhuisketens, weliswaar meestal ook onder eigen label, worden aangeboden.

In 1949 wordt de onderneming overgenomen door Georges Blaise, afkomstig uit een familie van vleeswarenfabrikanten. Sindsdien is dit familiebedrijfje sterk gegroeid, in november 2003 werd geïnvesteerd in een gloednieuw atelier dat conform de recentste Europese normen haar producten aanlevert. De nieuwe generatie zet de creatie van nieuwe gespecialiseerde producten verder.

De vleeswaren zoals worsten, noothammen en cobourgs worden op traditionele wijze gerookt met zaagsel van beuken- en eikenhout, waarbij de ambachtelijke recepten en werkwijze strikt nageleefd worden. Exclusieve producten zoals de worst met Orvalbier, de honingworst of de sjalotkrans zijn in de loop der jaren typisch geworden voor het Luxemburgs bedrijf. Het gamma van producten wordt vervolledigd met een ruime keuze aan patés: de paté Délices de la Semois, de traditionele paté, de paté met Orvalbier en, in het jachtseizoen, alle wildpatés.

Een opmerkelijke dame, 96 is ze ondertussen, maar Andrée, de echtgenote van Georges, staat nog steeds in de slagerij waar ze haar trouwe klanten met open armen ontvangt en bedient. De winkel is haar passie en houdt haar jong. Andrée is dan ook nog steeds een brok dynamisme!

Kwaliteitsborg

Salaisons G Blaise behaalde het COMEOS-certificaat, de standaard inzake kwaliteit en voedselveiligheid. Bovendien zijn er regelmatig autocontroles uitgevoerd zoals die door de Belgische en Europese wetgeving worden opgelegd, autocontroles conform de door het FAVV gevalideerde richtlijnen om aan de vereisten inzake hygiëne en traceerbaarheid te voldoen.

Worsten

Alle worsten worden op traditionele wijze gerookt met zaagsel van beuken- en eikenhout. Een keurselectie: Worst met Orvalbier : worst van zuiver varkensvlees met toevoeging van Orvalbier (trappistenbier). Gewicht: 300gr, 400gr, 600gr of 2kg, Baudruche ficelle : zuivere varkensworst. Gewicht: 4kg – Baudruche zuivere varkensworst. Gewicht 3.5 kg, Gerookte worstjes: worstjes van zuiver varkensvlees voor een lekker tussendoortje of om te bereiden met zuurkool of in stoofpot. Gewicht: 70gr

Pasteien

De patés van Salaisons G. Blaise worden bereid met verse producten zonder chemische toevoegingen, ze hebben hun uitzonderlijke smaak te danken aan het kookproces op hoge temperaturen. Delicatessen van de Semois Pastei op basis van varkensvlees en lever, met verse uien. Gewicht: 250gr of 1,6kg; Gaumse pastei : Varkensvlees gemarineerd met witte wijn in brooddeeg. Koud of warm te eten. Gelabeld product. Gewicht: +-500gr Ook beschikbaar in: +-350gr of +- 850kg; Pastei met Orvalbier : Pastei op basis van varkensvlees en lever met toevoeging van Orvalbier. Gewicht: 250gr of 1,6kg

Hammen:

De hammen van Salaisons G. Blaise worden gezouten met droog zout en ambachtelijk gemasseerd, zodat het zout op uniforme wijze in de ham dringt. Gerookte ham : Ham gemasseerd met droog zout en gerookt met zaagsel van beuken- en eikenhout. Gewicht: +-4kg; Cooked ham in a mould : gegoten ham , zwoerd en vet Gewicht: +-4kg.