Same but different / 3x Gin to

12.06.21 | World Gin Day – Op de tweede zaterdag van juni toasten we met een glas gin in de hand, want dan is het internationale dag van de gin. Niet dat we tijdens deze zonnige maand een reminder nodig hebben om de kruidige drank te appreciëren, maar elk excuus is natuurlijk goed. Geen zin in alweer een Gin & Tonic met komkommer? Dankzij Oil & Vinegar maak je vanaf nu met het grootste gemak enkele originele – en zelfs non-alcoholische – varianten op de klassieker.

Gin Tonic met Limoncello

Gin Vinegar (500 ml) – 15,95 EUR – Limoncello Vinegar – 9,95 EUR

Een frisse cocktail die je spontaan doet denken aan een zomervakantie in Italië, meer hoeft dat soms niet te zijn. Dit recept voor een Italian Summer Gin Tonic bevat zowel Limoncello Vinegar als Gin Vinegar, waardoor dit zomers drankje all day every day gedronken kan worden. Combineer met echte gin of limoncello voor een extra feestelijke variant.

Ingrediënten: 1/3 Gin Vinegar – Vleugje Limoncello Vinegar – 2/3 Tonic naar smaak – 1 of meerdere dunne schijfje(s) citroen – 1 vers takje Rozemarijn –    IJsblokje

Pink Gin & Tonic met vijgen

Pink Gin Vinegar (500 ml) – 15,95 EUR

Met een roos drankje in de hand, kan je dag sowieso niet stuk. Deze Pink Gin Vinegar van Oil & Vinegar is dé ideale smaakpartner voor deze zomer. Deze unieke azijn heeft de frisse kruidige smaak van gin, maar bevat nauwelijks alcohol (0,96%). Hij is ideaal om salades op te fleuren, werkt geweldig met vis én je maakt er dus ook (bijna alcoholvrije, 0,96%) cocktails mee. Het aroma komt van botanische ginkruiden (kardemom, jeneverbes, venkel en steranijs) en de smaak is zoet en fruitig zuur met dank aan de frambozen.

Ingrediënten: 1/4 Pink Gin Vinegar – 1/4 Rosé gin met ietwat zoetere smaak – 1/2 Tonic naar smaak –             1 of meerdere dunne schijfje(s) vijg – 1 schijfje citroen – 1 vers takje tijm – IJsblokjes

Pink Gin Prosecco

Ruil je tonic in voor prosecco, combineer met de Pink Gin Vinegar en werk af met verse frambozen en munt. Et voilà, je hebt een heerlijk verfrissend, zomers – en very instagrammable – drankje in een handomdraai.

Ingrediënten: 1/3 Pink Gin Vinegar – 2/3 Prosecco – Enkele frambozen – Verse munt – IJsblokjes