Singular Estates – Hotel Villa de Alquezar – Alquezar (4/9)

Een recente ontdekkingstocht naar de wijnen van Singular Estates, bracht ons in twee leuke historische pleisterplaatsen die de rijkdom en veelheid van het Spaanse toerisme, ook los van de wel erg traditionele en druk bezochte zonnestranden, volop in de kijker plaatsen.

Het stadje Alquezar herleeft! Toen Pedro Aldemir-Ferrer er een kleine drtig jaar terug burgemeester werd dat nauwelijks nog 250 inwoners telde, besliste hij om voor een keerpunt te zorgen.

De regio Samontano beschouwd als de pre-Pyreneëen, met Guara als magische grens tussen mens en natuur, water en steen, moed en gevoelens, biedt een aantrekkelijke natuurlijke omgeving. Bij gebrek aan werkgelegenheid trokken de meeste bewoners weg. Daarom startte de familie Aldemir-Ferrer met een eerste voorzichtig hotelproject om tegelijk de natuurlijke rijkdom als toeristische aantrekkingspool uit te bouwen.

Het project kende een onverwacht succes! Hotel Villa de Alquezar is ondertussen uitgegroeid tot een complex van 32 kamers met eigen binnen –en buitenzwembad en een spa. Formule die navolging kende waardoor Alquezar thans over meerdere kleine hotels beschikt maar ook enkele campings aanbiedt.

Hotelvoorzieningen betekenen werkgelegenheid en net door de ligging is Alquezar zowel ’s zomers als ’s winter een aanlokkelijke bestemming. Ook de uitrusting van de hotels vergt extra mankracht waardoor de jongeren terugkeerden en Alquezar momenteel een kleine 300 inwoners telt. In het plaatselijke schooltje zijn er een 10-tal leerlingen in één enkele klas, maar ook hier is er verandering op komst.

Hotel Villa de Alquezar omvat dus 32 kamers, 13 tweepersoonskamers zonder terras, 10 tweepersoonskamers met terras, en 9 familiale kamers. Alle beschikken ze over airco, tv; wifi, safe en bieden naast de traditionele verzorgingsproducten ook badjassen aan. Aan de uitbouw werd heel wat zorg besteed zodat ze gastvrij en bijzonder efficiënt zijn. Door de stijgende populariteit van Alquezar en de komst van nieuwe hotels werd ook de dienstverlening verruimd. Sinds de zomer 2015 is er in volle stadscentrum een exclusief zwembad in de tuin, architecturaal mooi geïntegreerd en een oase om in alle stilte en rust van de zon te genieten.

De spafaciliteiten van het hotel werden ingehuldigd in februari 2017, gasten hebben hier een binnenzwembad, jacuzzi; cervicale waterval, bubbelbad en schotse douche. Deze spafaciliteiten worden aangeboden van oktober tot juni, het hotel stelt zowel handdoeken als badjassen ter beschikking.

Tot de overige gemeenschappelijke ruimtes van het hotel behoren o.m. een cafetaria, lounge met open haard; ontbijtruime, tuinen en terrassen en overdekte veranda’s.

Leuk extraatje is de eigen overdekte parkeergarage, beslist geen overbodige luxe in de nauwe straatjes van dit historisch stadje. Diversiteit in het aanbod is ook hier voor de consumenten en toeristen een keuzebepalend element. De nieuwe hotels werden anderzijds aan de rand van het stadje ingeplant en zijn technisch mogelijk makkelijker bereikbaar, maar net de authentieke inplanting in het historisch hart van het stadje vormt dan weer een pluspunt voor Hotel Villa de Alquezar…

Hotel Villa de Alquezar – C/Pedro Arnal Cavero 12 – 22145 Alquezar ( Huesca) – www.villadealquezae.com