Singular Estates – Restaurant Casa Pardina – Alquezar (2/9)

Restaurant Casa Pardina vond een onderkomen in een van de smalle straatjes van het stadje Alquezar. Het is ondergebracht in een oude olijfoliemolen behorende tot Rincon Oil die mede door de groei van de productie niet meer toegankelijk was voor het moderne transport.

De Blasco zusters, Ana en Mari hebben het gebouw grondig gerestaureerd en aangepast aan de noden van een authentiek restaurant. De toetsen van de beste extra vergine olijfolie van de regio hebben ze eveneens verwerkt in de sensatie en smaak van traditionele en moderne gerechten. Gerechten die door unieke smaakaccenten de rijkdom van de regio onderlijnen en dit gecombineerd met een aantal uitstekende wijnen van Somontano.

Voor Ana en Mari betekent Casa Pardina veel meer dan enkel een eethuisje aanbieden. Zij willen met hun bereidingen, verzorgd tot in het kleinste detail, uiting geven aan het unieke kader van Alquezar, bezoekers verwennen en tegelijk een permanente uitstraling geven aan het culinaire tintje van de regio. Smaakrijkdom wordt dan ook gecombineerd met een uitbundige gastvrijheid die model staat voor de exquise toetsen van Alquezar en Somontano. Een extra aantrekkingspunt van het restaurant is ongetwijfeld het leuke terras waar men enerzijds kan genieten van de rijke, smaakvolle keuken van het huis, en anderzijds zicht heeft op de mooie natuurlijke omgeving en prachtige valleien die Alquezar omringen.

Een uitgebreide kaart laat diverse combinaties toe hoewel men voor de echte ontdekking van de regionale keuken best kiest voor een van de twee voorgestelde menu’s. Hier komen niet alleen de traditionele tapas en proevertjes aan bod, maar zorgen de diverse gerechten voor een leuke diepgang in het regionale aanbod. Klanten hebben een keuze tussen het menu Casa Pardina aan 29€ per persoon of het Menu tradicional aan 38€ per persoon. Water en lokale, regionale wijnen, zijn in de prijs begrepen. Het mooie wijnassortiment van Casa Pardina is evenwel een prettige gelegenheid om kennis te maken met meer kwalitatieve wijnen uit de regio Somontano, gelegenheid die men eigenlijk niet uit de weg mag gaan. Welke keuze men ook maakt, de passie voor regionale specialiteiten en de precieze gaartijden van alle ingrediënten zijn elementen die de Blasco-zussen nauw aan het hart liggen.

Wij genoten bij onze proeverij van een enorm assortiment tapas met als uitschieters een creatie van artisjok, een combinatie van geitenkaas met gemarineerde tomaat en mooie rauwe sneetjes ham. Het voorgerecht werd een uitbundige slacreatie aangevuld met noten; kruiden, tomaat en verse wintergroenten. Volgde een met kaas gevulde courgette als introductie op gebraden lam. Zoete afsluiters maken integraal deel uit van de regionale menu’s.

Het geheel werd op degelijke wijze ondersteund door een pittige witte Vino del Vero die een mooie oudering op hout meekreeg en een Gran Vos 2012 reserva met stevige rode kleur en rijk aroma- en smaakassortiment.

Het opzet van de zussen om via hun creaties gasten tot terugkomen aan te moedigen was alvast meer dan geslaagd, Casa Pardina is inderdaad een uniek en sfeervol authentiek adresje waar je het rustige en gastvrije Spaanse binnenland op een unieke manier kan ontdekken.

Casa Pardina – c/Medio s/n – 22145 Alquezar

www.casapardina.com

Gesloten op dinsdag en maandag- en woensdag middag