‘t Misverstand, restaurant met bijzondere charme – Ukkel

’t Misverstand? U Onbekend? Trouwe klanten, jong en oud, zijn nochtans vol of over dit uitstekend en gezellig restaurant aan de Alsembergsesteenweg in Ukkel dat bekend staat om zijn typisch Frans-Belgische keuken en zijn warme ambiance.

Het restaurant is ondergebracht in een eeuwenoud pand dat dateert uit 1640 en met veel smaak werd gerenoveerd en heringericht. Het resultaat is een restaurant met een bijzondere charme, uniek in zijn genre! Een onbetwiste must voor iedereen die van een goed stuk vlees houdt.

De houten meubels en zitbanken, volledig in brasseriestijl, komen van Flamant. Er werd gekozen voor heldere en warme kleuren, tussen wit en artisjok, ook de houten steunbalken werden in dezelfde tinten geschilderd en harmoniëren perfect met de originele kleine ramen en oude vloertegels.

Nog typisch zijn de fraaie zwart-witfoto’s (o. m. van Frank Sinatra, Dean Martin en vrienden, de leden van de beroemde Rat Pack, en de foto van de proevende Laurel en Hardy), de zachte verlichting, nooit agressief, en de aangename en jazzy atmosfeer. Als surplus is er tijdens de zomermaanden – neem dit zo ruim mogelijk -het prachtige terras dat volledig getegeld werd, inclusief teakhouten meubilair, en waar je in alle rust kunt eten, omringd door groen, bijna zoals op het platteland. Helemaal top!

De keuken van ’t Misverstand schommelt permanent tussen klassiekers en suggesties van het seizoen en staat olv Robert Dejaen, die een leuk en ruim assortiment gerechten serveert die bij iedereen in de smaak vallen. Bovendien verandert de kaart regelmatig, met suggesties die sterk seizoengebonden zijn. Er worden uitsluitend kwaliteitsproducten geserveerd, het resultaat van uitstekende relaties met topleveranciers door de jaren heen, wat ervoor zorgt dat deze zaak op tal van habitués kan rekenen die het volste vertrouwen hebben in de geserveerde kwaliteit. Op de suggestieborden worden nieuwere creaties voorgesteld, eventueel aangepast al naargelang je persoonlijke smaak.

De prijzen? Zeer schappelijk! Elke werkdag een lunch voor 14,75 euro (voorgerecht en hoofdgerecht), een 3-gangen degustatiemenu voor 29,50 euro (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert). Enkele suggesties van klassieke en originele creaties, meteen de toppers van het huis: Sint-jakobsvruchten met limoen – Rundersteak op z’n Frans met peperkorst – Blauwvintonijn met gewokte groenten, ratte-aardappelen en beurre monté – Gebraiseerde kalfszwezerik – Ierse côte à l’os (1 kilo voor 2 personen) – Gebakken zeetong (400 gram) met witloofsalade

De wijnen zijn hoofdzakelijk Frans uit de regio’s Loire, Languedoc, Rhône, Beaujolais, Bordeaux, Pomerol en Bourgogne, dit naast een toegankelijke selectie van het huis in rood, wit en rosé.

Extraatjes van ‘t Misverstand: kleine attenties die het verschil maken! Parkeerservice middag en avond, eventueel met carwash – Vriendelijke en professionele ontvangst, relaxed maar ook zonder tijdverlies – Gerechten voor kinderen, gratis menu voor kinderen jonger dan 12 jaar (1 gratis menu per tafel) – Handige openingstijden, van 12.00 tot 15.00 uur (laatste bestelling) en van 18.00 tot 22.00 uur (laatste bestelling om 23.00 uur op vrijdag en zaterdag) – Private dining of vergaderruimte tot 35 personen (projectietoestel beschikbaar) of tot 50 personen voor een walking dinner.

Wij genoten bij onze proeverij van een leuke bereiding van licht aangebakken sint jacobsvruchten met fijne citroen, uienringen en mooi slaatje, pittig een heerlijk zilt en een duo sashimi van zalm en tonijn met heerlijk kruidig en pittig sausje, gewoonweg heerlijk. Als hoofdgerecht kozen we voor een creatie van saint pierre en een huisspecialiteit ‘americain’. De saint pierre of de zonnevis genoot van een mooi puree van bintjes en mooi slaatje, terwijl de Christoffel Colombus, de huisspecialiteit van americain bestaat uit een trio, de klassieke filet americain, een Italiaanse variant met parmezaankaas en een stevige Franse creatie ondersteund door een forse scheut cognac. Gewoonweg succulent vergezeld van mooi krokante frietjes en leuk groen slaatje. De ketchup wordt apart als extra toets aangeboden mocht het geheel toch nog iets pittiger zijn, voor ons hoefde het alleszins niet. Christoffel Colombus is zonder meer een aanrader van formaat. Ter afronding een mooie tiramisu en profiterolles.

’t Misverstand – Alsembergsesteenweg 916 – 1180 Ukkel – www.misverstand.be

Open van 12.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur – Gesloten zaterdagmiddag en zondag – Parkeerservice middag en avond (eventueel met carwash) – Private dining (35 personen zittend of 50 personen rechtstaand) – Terras (120 zitplaatsen).

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

sfeervol kader

attente en vriendelijk service

mooie kwaliteitsproducten gebundeld in heerlijke creaties

aanrader

Delta Brussel: Frans-Belgische keuken

sfeervol interieur

privé parking