Topchef Gert De Mangeleer lanceert pop-up fast casual concept

De sluiting van de horeca afgelopen jaar heeft sterrenchef Gert De Mangeleer geen windeieren gelegd. Het gaf hem juist de mogelijkheid om stil te staan bij zijn culinaire reizen van afgelopen jaren. Geïnspireerd door alle hoeken van de wereld waar hij is geweest en die hem hebben beïnvloed, groeide het BABU verhaal. Are you ready for The Bunner?

Meer dan drie jaar geleden kondigden Gert en Joachim de sluiting aan van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. Het duo wilde ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken. En dat deden ze ook! Intussen is het sharing concept L.E.S.S Eatery* (2014) en luxe brasserie Bar Bulot* (2019) van de Hertog Jan*** Restaurant Group een gevestigde waarde.

Nog geen jaar na de opening van Bar Bulot, barstte de pandemie los, waardoor onder meer restaurants de deuren moesten sluiten. Het idee om een volledig nieuw concept uit de grond te stampen lag bij Gert al langer op tafel, maar kwam afgelopen jaar in een stroomversnelling.

Met het oog op kwaliteit, wordt het fast casual concept, genaamd BABU, in het leven geroepen. Vanaf vrijdag 12 februari neemt BABU de keuken in van L.E.S.S. Eatery, het restaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens op ‘t Zand in Brugge. In een eerste fase opereert BABU als pop-up voor take-out & delivery, waarna het concept zich definitief zal vestigen op een nog te onthullen locatie en datum.

Na veel experimenteren, testen en proeven creëerde Gert een bijzonder broodje, met name The Bunner. Uniek in zijn smaak, vormt The Bunner de perfecte balans tussen een bun en een hamburgerbroodje. BABU heeft drie Bunners op het menu staan. Elke Bunner verwijst naar een stad of plaats die Gert inspireerde voor het creëren van de vulling van het broodje.

Brooklyn Bunner(angus beef, cheddar, homemade Bunner sauce….), Brighton Bunner (crispy fried fish, lettuce, green herb relish), Beirut Bunner (spicy merguez, feta cheese, garlic sauce, young spinach, cilantro and pomegranate).

Als kers op de taart, wordt The Bunner geserveerd met een extra side dish: triple cooked BABU fries, die in een puntzak worden geserveerd met keuze uit twee huisbereide sauzen: home made mayo regular en spicy.

Praktisch: BABU pop-up fast casual concept vanaf 12 februari – Locatie: ‘t Zand 21a 8000 Brugge (L.E.S.S. Eatery) – Take-out & delivery (Deliveroo, UberEats & Takeaway.com) – Open op vrijdag vanaf 15u en zaterdag vanaf 12u until sold out.