Een ontdekkkingstocht van meerdere lekkernijen zoals truffels, wild en chocolade. De trefwoorden waarrond deze derde trip is opgebouwd.
Château de la Jaubertie – Périgord
Mirabelle rood 2018, AOP Bergerac
Druivensoort: Cabernet Sauvignon 45%, Merlot 45%, Cabernet Franc 10%,
Proefnotities: zeer diepe robijnrode kleur met paarse nuance. Complexe neus van rook, zwarte bessen en bramen, leer, kruidige zwarte peper, chocolade, een vleugje sigaar. Fruitig en kruidig in de mond, met zijdeachtige tannines.
Zijn gerechten: terrine van wild zwijn, rundvlees en wortelen, kip biryani, Brie de Meaux.
Distributie: rechtstreekse verkoop, wijnhandelaren, CHR – Prijs (inclusief belasting) in de kelder: 16,00 euro – www.chateau-jaubertie.com
Château du Moulin-à-Vent – Moulin-à-Vent
Les Terrasses du Château 2020 – Moulin-à-Vent
Druivensoort : Gamay
Proeven : robijnrode kleur. Bloemige neus van pioenroos, rode en zwarte bessen, kruidige drop-muscade-zwarte peper, een vleugje sigaar. Het gehemelte is in evenwicht tussen substantie, frisheid, fruit en gesmolten tannines, gulzig en lang op een chocolade en peperige noot.
Zijn gerechten: terrine van wild zwijn, parmentier van eend, lamsrack met kruiden, Koninklijke couscous, Brie de Meaux, pure chocolademousse.
Distributie: Monoprix – Adviesprijs: 14,50 euro – www.chateaudumoulinavent.com
Vidal Fleury – Rhône
Crozes Hermitage Wit 2020
Druivenrassen: Marsanne 95%, Roussanne 5%.
Proefnotities: Bleekgouden kleur met gouden accenten. Frisse, bloemige, frisse, peer-citroen fruitige, minerale neus. Frisse en zilte mond, perzikachtige fruitigheid tot in de lange afdronk, een vleugje dragon en verse amandel, een geroosterde noot.
Pairing: gegrilde vis, sushi, garnalen, krab, lamsrack met kruiden.
Distributiekanaal: rechtstreekse verkoop, CHR, wijnwinkels – Online verkoopprijs inclusief BTW: 20,50 euro – www.vidal-fleury.com
Château de Lastours – Corbières
Château de Lastours Grande Réserve 2018, AOP Corbières
Druivenrassen: Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan
Smaaknotities: Intense neus van zwarte bes-zwarte kers en rode framboos, nootmuskaat, vanille en een vleugje chocolade, met een geroosterde noot. Elegant en dicht in de mond, gestructureerd met gesmolten tannines, rijk aan jamachtig zwart fruit, tonen van garrigue, dan geroosterde en chocolade smaken op de lengte, cacao en zoethout op de finish.
Pairing : gerechten: gebraden hert, haas à la royale.
Distributiekanaal: rechtstreekse verkoop, CHR, wijnhandelaren – Prijs (inclusief BTW) in de kelder: 24.50 euro – www.chateaudelastours.com