Initiatief van ‘The Mastercooks of Belgium’ van 7 tot 20 maart
Van 7 tot 20 maart 2022 zullen weer heel wat Mastercooks en Young Masters in hun restaurant een culinaire belevenis aanbieden tegen een voordeeltarief voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Op deze manier willen The Mastercooks gastronomie toegankelijk maken voor jongeren.
In november 2021 werd al een eerste veertiendaagse georganiseerd. Die bood toen zeer veel jongeren de kans om op een laagdrempelige manier een 30-tal deelnemende restaurants te bezoeken. Het doel van de komende editie blijft hetzelfde: zoveel mogelijk jongeren onder de 30 jaar een voorkeurtarief aanbieden voor een all-in menu.
De culinaire belevenis omvat per persoon: een aperitief, een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert), twee glazen wijn, een halveliterfles BRU-water, en tot slot koffie.
De prijs per jongere: alle Mastercook restaurants (zonder bijzondere beoordeling): 58 euro; Mastercook Restaurant * Michelin en/of 15/20 Gault&Millau: 78 euro; Mastercook Restaurant ** Michelin en/of 17/20 Gault&Millau: 98 euro; Mastercook Restaurant *** Michelin en/of 18/20 Gault&Millau: 118 euro.
De peter van dit evenement is opnieuw de beroemde voetballer Michel Preud’homme. Jongeren kunnen eenvoudig hun gastronomische bestemming, van gezellige brasserie tot tweesterrenrestaurant, kiezen op: jongerenveertiendaagse.mastercooks.be. Voor info, reserveringen en een lijst van alle deelnemende restaurants gespreid over heel België kan je op deze website terecht.
Reserveringen gebeuren via het reserverings- en voorafbetalingssysteem voor restaurants Tablebooker.