Voordelen van de Hibiscusbloem in eerlijke en respectvolle dranken

EEN NECTAR VAN ELDERS, MAAR WEL VAN HIER…

Talina-drankjes, gemaakt van hibiscusbloemen, zijn biologisch gecertifieerd, gezond, verfrissend en lekker pittig. Talina is een 100% Belgisch merk, geproduceerd in een beschutte werkplaats in de regio van Luik, met kwalitatieve ingrediënten rechtstreeks afkomstig van gecertificeerde biologische producenten.

EEN LIEFDESVERHAAL…In 2015 startten Eva en Jules, een Belgo-Senegalees koppel, met hun traiteurdienst SéRégal. Na elk evenement waren de gasten benieuwd waar ze Bissap konden vinden in de winkel. De exotische smaak van het drankje gaf ze zin in meer! Spijtig genoeg was het niet te vinden op de Belgische drankenmarkt. Zo hebben Eva en Jules Talina opgericht. De naam verwijst naar hun twee dochters Talia en Lina.

Talina werd in 2016 opgericht en de verkoop begon in juni 2018. Talina is al aanwezig in verschillende winkelketens, hotels, Brussels Airport VIP Lounge en restaurants en blijft zich inspannen om zijn drankjes overal in België beschikbaar te maken. Er zijn ook besprekingen gaande om op andere markten te lanceren.

Een product met respect voor de natuur en mensen. Natuurlijkheid, plezier, respect en de wens om verandering teweeg te brengen, zijn de waarden die ons elke dag weer vooruit helpen.

Biologisch gecertificeerd door Certisys: De organische grondstoffen – water, biologische gedroogde hibiscusbloemen, biologische rietsuiker, 100% natuurlijke aroma’s – werden met de grootste zorg geselecteerd om kwaliteitsdranken te verkrijgen.

Eerlijk betaalde boeren: Talina ondersteunt coöperaties van biologische hibiscusbloementelers, die door hun initiatieven verschillende vrouwengroepen in dienst hebben. Ze telen hibiscusbloemen en verkopen hun oogst tegen eerlijke prijzen via de coöperatie. De drankproductie vindt plaats in Borgworm.

Talina-dranken zijn niet gepasteuriseerd en bevatten geen bewaarmiddelen. Ze worden gestabiliseerd door hoge druk (HPP) en de smaak, vitamines en voedingswaarden worden zo beter bewaard. Verpakt in recycleerbaar pet is de doelstelling juni 2020, een 100% plantaardige biologisch afbreekbare verpakkingen realiseren.

Bissap staat bekend om zoet te zijn, zelfs te zoet. Talina Bissap bevat 30% minder suiker dan het originele Bissap recept. Het drankje is net zo lekker, het zorgt er zelfs voor dat je er meer van wilt drinken.

Dranken met talloze deugden: Er zijn meer dan 100 soorten hibiscusbloemen. Talina gebruikt de hibiscus Sabdariffa, een echte schat, ook wel “bloem van de zon” genoemd. Deze natuurlijke en heerlijke plant staat ook bekend om zijn vele voordelen. Zo is hij gunstig voor de spijsvertering! De hibiscusbloem helpt ook maagklachten te voorkomen. Het helpt de spijsvertering en revitaliseert het lichaam. Het gehalte aan sporenelementen helpt de proliferatie van goede bacteriën die essentieel zijn voor het spijsverteringsstelsel.

Rijk aan vitamine C en sporenelementen, de infusie is een belangrijke energiebron. Deze stimulerende eigenschap maakt het mogelijk om de hibiscusbloem te classificeren als een plant met stimulerende eigenschappen. Het is de ideale drank voor opgroeiende kinderen maar ook voor herstellende mensen. De hibiscus Sabdariffa helpt de bloeddruk te reguleren en zo hypertensie te bestrijden en het risico op cardiovasculaire ongevallen en hartaanvallen te verminderen.

4 Flavors:

Het TALINA-project brengt alle voordelen van de hibiscusbloem samen in eerlijke en respectvolle drankjes. Gemaakt voor mensen en gezinnen die verantwoord willen consumeren terwijl ze genieten van een heerlijk, verfrissend en biologisch drankje. Talina is in België geproduceerd en BIO. De smaken: Hibiscus original: een infusie van hibiscusbloemen, verfrissend met een pittige smaak en een parfum van rode vruchten, geïnspireerd door een Afrikaans recept ‘Bissap’, Hibiscus en muntsmaak, Hibiscus gekruid met gember en Hibiscus met een vleugje ananas. 33CL : 2,29€ – 1L : 3,99€. Talina is van plan ook andere smaken te lanceren, nog steeds op basis van ingrediënten van elders. www.talina.be