Wanderlust: het BBP festival keert terug naar St Katelijneplein

Ter gelegenheid van zijn 8ste verjaardag nodigt Brussels Beer Project u uit op het Wanderlust Craft Beer Festival, een brouwerijfeest in openlucht op de Vismet op 11 en 12 september.

Dit is niet de eerste editie van Wanderlust. BBP verwent ons al sinds 2016 met zijn craft beer festival. Ondanks de coronacrisis vond het festival zich vorig jaar toch plaats, maar op een kleinere schaal op Jardin Rooftop, het Brusselse dakterras in het centrum. Dit jaar komt de brouwerij weer terug in volle glorie naar zijn speelplaats op het Sint-Katelijneplein.

Kom een reis maken met craft brouwerijen uit de hele wereld door de ongelofelijke verscheidenheid aan smaken. “WANDERLUST” laat je nieuwe gebieden ontdekken en verkennen. België mag er dan trots op zijn dat zijn bier op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, maar de brouwscène buiten onze grenzen is nog nooit zo levendig geweest. Het idee van dit festival is om een perspectief te bieden op deze nieuwe wereld. Welkom op Wanderlust!

SMALL BREWERIES -BIG BEERS, het motto van het festival.

Niet minder dan 14 craft brouwerijen uit 10 verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Argentinië, Spanje, Duitsland en Estland, zullen aanwezig zijn. Onze brouwersvrienden bij BBP doen ook mee en er zijn heel wat verrassingen: van Jackie O’s zure bieren & Põhjala porters tot Nevel Wild Ales’ bieren van gemengde gisting, we verheugen er ons nu al op!

Het bierfestival vindt plaats gedurende twee dagen, op zaterdag 11 en zondag 12 september, op de Place du Vismet (Marché aux Poissons), niet ver van de BBP-brouwerij in de Antoine Dansaertstraat. Naast meer dan vijftig bieren wordt er ook een groot en divers publiek verwacht met livemuziek, foodtrucks en de stralende Belgische zon om de 8e verjaardag van BBP te vieren.

Brussels Beer Project gaat verder!

Ondanks de huidige situatie en de annulatie van vele festivals, maakt BBP er een erezaak van om zijn verjaardagsfestival met de steun van de stad Brussel toch te laten doorgaan. Om in alle veiligheid van dit evenement te kunnen genieten, dienen de deelnemers hun vaccinatiebewijs of een negatief PCR-testcertificaat mee te brengen. Alle voorwaarden zijn dan in orde voor een kleurrijk weekend!

Praktische details : •11 & 12 september – Vismet -Place du Marché aux Poissons (Metro Sint-Katelijne) -Brussel – GRANDE SOIF 1 DAY PASS – 19 euro (1 glas + 7 bieren) – •PETITE SOIF 1 DAY PASS – 12euro (1 glas + 3 bieren)

Brussels Beer Project in een paar woorden

Brussels Beer Project is een participatief project dat co-creatie naar voren brengt om buiten de gebaande paden te treden en een flinke dosis frisheid in de Belgische brouwwereld te brengen. Het eerste bier, de Delta IPA, werd in 2013 gekozen door de lokale gemeenschap. Hun experimentele brouwerij bevindt zich in de Antoine Dansaertstraat, waar ze bijna 50 pop-up bieren per jaar maken. BBP bouwt momenteel een nieuwe brouwerij in Anderlecht die tegen het einde van 2021 operationeel moet zijn.