Wecandance en Boerentrots lanceren farm to table festivalgastronomie

Gastronomische én voor iedereen toegankelijke terroir gerechten op WECANDANCE zijn primeur voor Belgische festivals

WECANDANCE kondigt aan dat het zijn jarenlange samenwerking met duurzame, lokale food-partners versterkt met een voor de festivalwereld uniek “farm to table” concept. Koken met lokale, seizoensgebonden en circulair geteelde producten is vandaag immers de culinaire trend bij uitstek. Drie door Belgische top-chefs gecreëerde gerechten met producten van lokale West-Vlaamse landbouwers worden op het festival aangeboden aan alle bezoekers in de nieuwe Farm to Table tent centraal op het festivalterrein. In het voor iedereen toegankelijke restaurant kunnen de bezoekers uit de open keuken een keuze maken tussen de drie verschillende lekkernijen.

Het meest trendy Belgische muziekfestival versterkt zijn hoogstaande culinaire line-up met drie terroir gerechten met vis, vlees of groenten in de hoofdrol. Voor deze primeur voor de Belgische festivals ging WECANDANCE in zee met top-chefs: Gault Millau groentechef 2019 Nicolas Decloedt van Humus x Hortense en North Sea Chefs Willem Hiele van restaurant Willem Hiele en Sean Uytterhaegen van Carcasse/Dierendonck. Zij werken met lokale West-Vlaamse landbouwers: Dierendonck Farm uit Veurne en Le Monde des Mille Couleurs uit Dikkebus. Ook de gloednieuwe beweging #Boerentrots en het innoverende project Terroir zijn partners van deze vernieuwende aanpak.

Lokaal gastronomisch voor iedereen

Elke chef creëerde voor WECANDANCE een gerecht dat uitsluitend bestaat uit producten van bij ons. Met deze aanpak wil het meest culinaire festival van ons land het grote publiek tonen dat koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten bijzonder lekker én duurzaam is.

“Sinds het ontstaan van het festival zetten wij in op een duurzame aanpak op het vlak van afval, recyclage én kwaliteitsvolle lokale foodpartners. Vandaag leggen we de lat nog hoger door resoluut te kiezen voor een samenwerking met West-Vlaamse landbouwers en lokale top-chefs. Want we mogen hier heus #Boerentrots op zijn! Het resultaat zijn drie 100% Belgische signatuurgerechten die we aanbieden in onze volledig nieuwe Farm to Table tent. Zo tonen we ons publiek dat lekker, gezond én lokaal seizoensgebonden festivalfood met een gastronomisch accent perfect samengaat met grote events zoals WECANDANCE,’ aldus Bart Roman van WECANDANCE.

De prijzen van de gerechten zijn bewust democratisch gehouden en beginnen vanaf 10 euro.

#Boerentrots en Terroir

WECANDANCE deed voor deze innovatieve aanpak, naast de top-chefs en lokale landbouwers, beroep op experten in de korte keten. De samenwerking met de lokale landbouwers gebeurde onder de vlag van #Boerentrots, een nieuwe beweging met online platform dat de troeven als diversiteit, duurzaamheid, gezonde en verse kwaliteit van onze lokale landbouwproducten en de boeren zelf in de verf zet voor het grote publiek. Daarnaast ging de festivalorganisatie in zee met het project Terroir dat onderzoek doet naar het gebruik en kennis van de diversiteit aan duurzame, lokale en soms vergeten terroir producten in onze keuken. Hierbij staan respect voor de aarde en voor het klimaat of de oorsprong en de omgeving die de producten hun unieke eigenschappen en smaak geven centraal.

“WECANDANCE staat al langer bekend om haar unieke culinaire identiteit. We bewijzen al jaren dat lekker, gezond en kwaliteitsvol eten niet enkel exclusief is weggelegd voor de VIPS. Het trendy danspubliek dat ons festival zo bijzonder maakt staat erg open voor een smaakvolle meer culinaire festivalkeuken. Met onze nieuwe Farm to Table tent doen we er dit jaar nog een schepje bovenop én versterken we op een leuke en smakelijke manier het belang van bewust Belgisch consumeren,” besluit Bart Roman.