Wijnbeurs Carrefour Market en Hypermarché /1

Ook in deze coronatijden brengt de jaarlijkse herfstbeurs van Carrefour een selectie voortreffelijke wijnen voor iedereen. De wijnbeurs Carrefour loopt van 16 september tot en met 5 oktober en dit gelijktijdig in Carrefour Market en Carrefour Hyper. In beide enseignes biedt Carrefour tal van wijnen aan tegen de beste prijzen voor ieders smaak en voor alle gelegenheden.

Dit jaar komt Carrefour met een gemeenschappelijke folder voor Market en Hyper en een aanvullende folder voor Hyper. De gemeenschappelijke folder Market + Hyper bevat 140 wijnen. De bijkomende folder Hyper bevat 170 wijnen. In totaal krijgen de klanten tijdens deze Carrefour Wijnbeurs 310 referenties aangeboden

Er is één gezamenlijk mechanisme voor de 2 enseignes: hoe meer je koopt, hoe meer je profiteert. Bovendien zijn er exponentiële kortingen op een selectie van wijnen: de klant ontvangt bij aankoop van: 3 flessen = -20%; 6 flessen = -25% en 24 flessen = -35 %. De klant kan zijn aankopen mixen en blijven profiteren van de promotie (bijv. 6/6/6/3/3 = 24 flessen, en 35% korting). Deze kortingen worden enkel toegekend op wijnen die in de folder worden aangeboden. Deze kortingen worden echter niet toegekend op schuimwijnen en grands crus, waarvoor de klassieke kortingen gelden.

In deze wijnselectie heeft Carrefour zich eveneens gefocust op de medaillewinnende wijnen van het Concours Mondial de Bruxelles (20 referenties). Er werd ook aandacht besteed aan biologische wijnen – met 2 aparte pagina’s – maar ook aan biowijnen in hun respectievelijke families.

Dit jaar wordt bijzondere aandacht besteed aan de Côtes du Rhône. Er zullen dit jaar meer grands crus zijn in Hyper, ook met jaargangen 2015 en 2016. De folder bevat tevens 7 pagina’s grands crus Bordeaux, 1 pagina grands crus Bourgogne (nieuwe wijnen), 1 pagina grands crus Wereld/Europa (nieuwe wijnen). Er worden 30 hartendieven in de folder gepubliceerd: dit zijn door Benoit Couderé (beste sommelier van België in 2016) geselecteerde topwijnen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Carrefour wijnexperten :

Voor de opbouw van de selectie en de definitieve samenstelling voor de wijnbeurs doet Carrefour andermaal een beroep op zijn wijnexperts.

Olivier Goyvaerts : Aankoper Franse wijnen. Hij bezoekt meerdere keren per jaar Franse wijngaarden en gaat daarbij ook op zoek naar nieuwigheden.

Maxime Lebrun : Onze aankoper Europese wijnen, Nieuwe Wereldwijnen en schuimwijnen. Hij reist door de wijnproducerende regio’s op zoek naar ontdekkingen. Hij koopt de beste schuimwijnen, Europese wijnen en Nieuwe Wereldwijnen aan.

Benoît Couderé : Beste Sommelier van België 2016. Als wijnexpert stelt hij zijn ervaring en talent als oenoloog ten dienste van Carrefour, voor wie hij de allerbeste wijnen aankoopt.

Medaillewijnen

De vermeldingen goud, zilver of brons duiden elke wijn aan die een medaille ontving op een wedstrijd. De hartendieven zijn wijnen die door de aankopers ‘wijn’ werden geselecteerd op basis van diverse basiselementen die hen wisten te bekoren, maar ook op de smaakpapillen van de experts, hoe dan ook, deze hartendieven bieden de beste prijs-kwaliteit.