6 cocktailrecepten voor jong en oud met Matterne

Wil je het hele gezin trakteren op heerlijke zomercocktails? Probeer dan zeker de volgende eenvoudige, maar verfrissende cocktailrecepten gemaakt op basis van Materne’s nieuwste mocktails! Na het succes van de Mojito mocktail, breidt Materne zijn assortiment uit met drie nieuwe mocktails: Daiquiri, Ginger Ale en Piña Colada.

Marta Majewska, mama en keukenprinses, heeft drie verfrissende cocktails bedacht. En goed nieuws, want van elke cocktail bestaat er een alcoholvrije variant zodat ook de allerkleinsten mee kunnen genieten. Feest voor de hele familie!

De mocktails van Materne zijn verfrissend en bevatten geen alcohol. Zonder toegevoegde kleurstoffen, bewaringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen heeft Materne een reeks mocktails ontwikkeld op basis van puur geperst vruchtensap.

Na de Mojito worden er drie nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd: Daiquiri, Piña Colada en Ginger Ale. Heerlijk op zichzelf of als basis voor een verfrissende cocktail. Dankzij de mocktails van Materne zullen we meer dan ooit van de zomer genieten samen met vrienden en familie!

De mocktails van Materne zijn beschikbaar bij Alvo, Carrefour, Carrefour Market, Cora, Intermarché, Makro, Market Groupe Mestdagh, Match en Spar voor een aanbevolen verkoopprijs van € 3,59.

Witte sangria

Ingrediënten voor 6 volwassenen : 600 ml Materne Ginger Ale – 700 ml witte wijn – 2 nectarines – 4 abrikozen – 5 aardbeien – 5 frambozen

Ingrediënten voor 6 kinderen: 600 ml Materne Ginger Ale – 600 ml water – 5 el perzik Bereiding : Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd de nectarines en abrikozen doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de helften in partjes. Doe de nectarines, abrikozen, aardbeien en frambozen in een karaf. Voeg de Materne Ginger Ale en de witte wijn toe. Laat ten minste 1 uur trekken in de koelkast.

Ingrediënten voor 6 kinderen: 600 ml Materne Ginger Ale – 600 ml water – 5 el perzik grenadine – 2 nectarines – 4 abrikozen – 5 aardbeien – 5 frambozen

Bereiding : Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd de nectarines en abrikozen doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de helften in partjes. Doe de nectarines, abrikozen, aardbeien en frambozen in een karaf. Meng de Materne Ginger Ale, water en perzik grenadine samen en voeg toe aan de karaf. Laat ten minste 1 uur trekken in de koelkast.

Mango Piña Colada

Ingrediënten voor 2 volwassenen : 200 ml Materne Piña Colada – 120 ml witte rum – 1/2 rijpe mango – handvol ijsblokjes

Bereiding : Schil en snij de mango in stukjes. Doe de Materne Piña Colada, stukjes mango, het ijs en de witte rum in de blender en mix tot een glad mengsel. Garneer met limoen partjes of stukjes ananas.

Ingrediënten voor 4 kinderen : 300 ml Materne Piña Colada – 1/2 rijpe mango – 1 el honing – handvol ijsblokjes

Bereiding : Schil en snij de mango in stukjes. Doe de Materne Piña Colada, stukjes mango, de honing en het ijs in de blender en mix tot een glad mengsel. Garneer met limoen partjes of stukjes ananas

Aardbeiden Margarita “on the rocks”

Ingrediënten voor 2 volwassenen : 150 ml Materne Daiquiri – 30 ml Triple Sec – 45 ml tequila – zout – partje limoen – handvol ijsblokjes

Bereiding: Ga met een partje limoen over de rand van de glazen. Doe wat zout op een bordje en doop het randje van de glazen erin. Doe ijs in de glazen. Mix de Materne Daiquiri, Triple Sec en tequila in een cocktailshaker. Verdeel over de glazen.

Ingrediënten voor 2 kinderen : 150 ml Materne Daiquiri – 75 ml spuitwater – 1 el ahornsiroop – fijne kristalsuiker – partje limoen – handvol ijsblokjes

Bereiding : Ga met een partje limoen over de rand van de glazen. Doe wat suiker op een bordje en doop het randje van de glazen erin. Doe ijs, ahornsiroop en de Materne Daiquiri in een blender en mix tot een glad geheel. Verdeel over de glazen. Voeg voorzichtig spuitwater toe en roer.

Ontdek meer recepten op : www.youtube.com/maternebelgium

Everyday Marta : Self-made girlboss, Marta Majewska is mama van Fer, foodblogger, styliste, fotograaf en auteur. Ze is een echte culinaire prinses die eenvoudige gerechten met plezier omvormt tot feestmaaltijden.