Delhaizewijnen herfst 2021

Met de herfst en vooral de komende najaarsfeesten in het verschiet waarbij we uiteindelijk opnieuw in grotere familie- en vriendenkring kunnen feesten, maken de grootwarenhuizen zich op om een ruim assortiment (feest)wijnen te promoten.

Delhaize legt hierbij nadrukkelijk het accent op het familiaal gebeuren en de ruime vriendenkring en voorziet een selecte schuimwijnen en zowel witte als rode wijnen die vooral de sfeer en de gezelligheid ondersteunen. Het assortiment is beslist voor iedereen toegankelijk, naast de traditionele champagne zijn er – mooie en lekkere- suggesties van cremants en andere schuimwijnen. Het promotioneel accent van de wijnbeurs Delhaize die loopt van 23 september tot er met 20 oktober ligt hoofdzakelijk op de suggesties 2+1 en +25%. Ook andere suggesties verwennen de fijnproevers.

Deze herfstpromoties zijn alvast een grote uitdaging met aangename en smaakvolle verrassingen.

Schuimwijnen:

Crémant de Bourgogne: Le Jardin des enfants – Blanc de blanc – brut

Chardonnay – 12.5% alc vol

Deze wijn is een knipoog naar de tijd dat mijn broers, mijn zus en ik in de wijngaarden rond het ouderlijk huis speelden. Het was een tuin zonder grenzen… Wijn gemaakt en gebotteld door EM, geselecteerd door Michel Gayot, Beaune

Raimat

Viticulture sostenible – brut reserva

Lo Fred de Ponert – Cava methode tradicional – 12% alc vol. Selectie van Pinot Noir en Chardonnay met heldere goudgele kleur. Hints van venkel en kreupelhout naast aroma’s van steenfruit met subtiele accenten van appel en abrikoos. Een leuke, elegante en mooi krachtige wijn.

Heidseick Monopole

Blue top – brut – 12.5% alc vol

Assemblage van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Fijne, speelse en dartele bubbels met zachte aroma’s van citrus en appel. Mooie en en gezellige afdronk.

Rosé wijnen

Ephemere

Ephemere des Embruns 2020 bio – Sable de Camargue, duidelijk zalmkleurig, 12% alc vol. Assemblage van Syrah, Merlot en Grenache. Pittige aroma’s met volle hints van citrus en pompelmoes delicate aroma’s van exotisch fruit. In de mond fijne tannines met vluchtige accenten van framboos.

Ambo Roso

Pinot nero rosado – Italië – 2.25l – 11.5 % alc vol

Een bag in box wijn van 2.25l die vooral bij bbq’s en leuke verrassing vormt. Mooie roze kleur. Wijn doet dromen van lange zomerdagen. Deze Pinot nero smaakt naar rozen en bessen, inzonderheid framboos. Hij prikkelt de smaakpapillen dankzij zijn frisheid en sappigheid.

Witte wijn:

Vent Marin

Pays d’Oc – IGP – Viognier reserve 2019 – 13% alc vol

Een strenge selectie van de fijnste druiven heeft geleid tot deze Pays d’Oc reserve. De Vent Marin is een sterke noorderwind die over de heel vallei waait, hij jaagt de donkere wolken weg om plaats te maken voor een stralende zon. Verder zorgt de Vent Marin voor afkoeling en het droge van de druiven na regen, waardoor ze ideaal kunnen rijpen. Het is dus niet verwonderlijk dat dit een geweldige 100% Viognier geeft.

Vipra

Umbria bianco IGT – 2020 – 12.5% alc vol

Geïnspireerd door een van de machtigste Umbrische adellijke families uit de Middeleeuwen, is vipra bianca een assemblage van autochtone en internationale druiven geteeld in Umbrië. De zorgvuldige vinificatie geeft de wijn een strogele kleur getint met groen, een delicate geur van verse mandarijn en acacia met citrustonen, een rijke, zachte en evenwichtige smaak.

Solar 6

Chardonnay – biologische wijn 201- sud de la France – 13% alc vol

Solar 6 is een wijn van biologische landbouw gecertificeerd AB en ‘bee friendly’ label dat bijen en bestuivers wil beschermen . Solar, Latijns voor zon, roept de eerste vlucht van herkenning op, 6 is het symbolische getal van de bij.

Deze frisse en fruitige cuvée van Chardonnay is een eerbetoon aan de zonovergoten terroirs van Zuid-Frankrijk en biedt elegante tonen van witte bloemen en perzik. Kies voor een gastronomisch product dat de biodiversiteit respecteert.

Gruner Veltliner

Granit – Domaine Wachau Oostenrijk

Wijn van een imposante coöperatie die maar liefst 440 he wijngaarden exploiteert. De wijngaarden rusten meestal op een arme bodem waardoor de wortels diep in de grond moeten dringen. In de neus aroma’s van rijpe citrus en appel, subtiele hints van peper. In de mond leuk fruitig met mooie frisheid en voldoende reliëf.

Marques Casa Concha

Chardonnay 2018 – 14% alc vol – Chili – Do Limari – coastal vineyard

Deze Chardonnay is afkomstig van een wijngaard die op 23 km van de Stille Oceaan is aangeplant op de noordelijke oever van de Limari rivier. Deze wijn met beperkte productie werd gefermenteerd en gerijpt in Franse eiken vaten.

Opvallende minerale tonen en peeraroma’s zijn typisch voor dit deel van de Limari vallei ten noorden van Santiago. Het eikenhout leidt royale tonen van vanille en hazelnoot naar het volle en levendige gehemelte, en de scherpe zuurgraad strekt zich uit naar de lange afdronk.

Pouilly Fumé

Les Hautes Marnes – Jean Redde 2019 – 14% alc vol

Wijnhuis dat reeds vele generaties actief is in de regio, omvat 42ha. Een mooie wijn 100% Sauvignon blanc met fijne aroma’s van wit fruit en witte florale toetsen, citrushints, subtiele minerale toetsen. Mooie afdronk met knapperige lengte. Past o.m bij zeevruchten en kruidige gerechte, kan ook een aantal bereidingen met varken best de baas.

Limestone hill

Chardonnay –Daniel de Wet – 2020 – Sourh Africa – 13.5 % alc vol

Gemaakt van druiven geteeld in de prachtige Robertson regio Zuid Afrika. De kalk-en kleirijke ondergrond van deze regio laat Dany toe om de unieke Chardonnaytoetsen van dit edele ras uit te drukken in de overtuiging dat goede wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de kelder

Als de grote pionier van Chardonnay in Zuid Afrika gebruikt Dany traditionele wijnbouw technieken gecombineerd met moderne technologie om een wijn te creëren met rijke maar tevens elegante tropische fruitsmaken.