Delhaize zorgt traditioneel voor een uitgebreid aanbod zomerse wijnen waarbij de rosé-wijnen een belangrijk onderdeel vormen. De wijnen, een mix van Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen maar ook wijnen uit de Nieuwe Wereld, weerspiegelen zowel het segment stille wijnen als de schuimwijnen.
De consument verrassen met kwaliteitsvolle nieuwkomers gemengd met bekende klassiekers is en blijft een van de streefdoelen van deze retailer. Kortom, kwalitatieve en prijsbewuste wijnen, toegankelijk voor iedereen.
Enkele aanraders :
Rosé bij Hola:
Gemaakt door bekroonde wijnmakers zorgt de overheerlijke Rosé by Hola met een typische laid-back Barcelona vibe, hij weerspiegelt de unieke mediterrane levensstijl van de stad. Deze rosé wijn is afkomstig uit de bergen van Penedès, waar men al jarenlang de beste cava’s produceert. Naast cava, nu ook een heerlijke Rosé Wijn. Verfrissend, stijlvol en uiterst smaakvol!
Rosé by Hola wordt gemaakt van de typische druivensoorten Trepat, Garnacha Negra en Syrah. Bij het proeven verrast de roséwijn je met een frisse, fluweelzachte smaak en een aanhoudende afdronk. Subtiele hints van rozenbloemen, jasmijn, watermeloen en aardbeien dansen in je glas. Aantrekkelijk, sierlijk en onvoorstelbaar lekker.
De rosé wijn heeft een glanzende roze perzikkleur met toetsen van rood fruit, en geeft je een intens aroma in de neus. Hij is stijlvol, levendig en perfect in balans. Voor een unieke smaakbeleving met een heerlijke laid-back Barcelona sfeer.
De Rosé by Hola pink is heerlijk te combineren met sushi, paella, tapas, salades en zeevruchten. Natuurlijk kun je deze fijne wijn ook op zichzelf drinken, met de zon boven je bol op een gezellig terras. Om de hele dag en elke dag van te genieten.
Bleu de Mer:
De Rosé van de wijnmakerij Bleu de Mer is een rosé wijn van de van Pays d’Oc, een Vin de Pays. Een leuke kleur met verfijnde fruitige aroma’s die in de mond een lekkere frisheid van klein rood fruit reflecteert. Hij vormt een mooie compagnon met vegetarisch gerechten, versnaperingen of magere vis, maar is evenzeer een leuke hint als aperitief.
Petite Paillotte
De Cuvée “Petite Paillotte” wordt speciaal gevinifieerd door de Coöperatie Aghione voor het Huis Viallet. De wijngaard wordt gevoed door een klei-kalksteen bodem, op sommige plaatsen genuanceerd door klei-kalksteen bodems, rood zand en gerolde kiezels. De uitzonderlijke hoeveelheid zonneschijn, wordt net als het klimaat getemperd door de nabijheid van de zee en de bergachtige barrière.
Een originele stijl, geboren uit het huwelijk van 2 druivensoorten die de identiteit van Corsica vormen: Sciaccarellu, 80%, voor zijn frisheid en kruidige karakter, Niellucciu, 20%, voor zijn fruitigheid en vetheid. Twee druivenrassen die specifiek zijn voor Corsica en nergens anders worden aangetroffen. Er wordt alleen ‘s nachts geoogst en met koolzuurinertie om de druiven te vrijwaren van elke vorm van oxidatie. Afzonderlijke vinificatie voor elke druivensoort, koude vloeistofstuwing vóór de gisting bij gecontroleerde temperatuur, rijping op fijne droesem onder omroering.
Een wijn met een roze kleur en zalmtinten. In de neus vertoont de wijn een grote finesse en delicatesse met een karakteristieke kruidige noot in de afdronk. In de mond een mooi palet van rode vruchten dat resulteert in een frisse en evenwichtige mond, met dorstlessende en knapperige structuur.
Als aperitief, met gegrilde rode mul, beignets van brocciu, Corsicaanse vleeswaren zoals coppa en lonzu, groene olijven. Als bijgerecht bij gegrilde vis of gebarbecued varkensvlees en gevogelte… Om nu te drinken en te serveren bij 10 C°.
Malbec Rosé
Een delicate roze Rosé waarvan de aroma’s van aardbei en zomerfruit zich elegant vermengen met een hint van grapefruit en vanille. Evenwichtig, met een frisse en fruitige afdronk, Trivento Reserve Malbec Rosé is ideaal als aperitief, of als begeleider van zeevruchten of salades.
De naam Trivento komt van drie winden; Polar, Zonda en Sudestada. Het zijn deze winden die Mendoza tot zo’n karakteristiek en succesvol wijnbouwgebied maken.
Amboscato Rosé
Assemblage van 80% Trebbiano, 15% Moscato, 5% Ancellotta uit de wijngaarden van Oltrepò Pavese en Emilia met kalkrijke en zandige bodem. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken situeert zich tussen de 15-25 jaar.
De gekneusde druiven ondergaan eerst een koude maceratie. De most wordt vervolgens gedeeltelijk gefermenteerd in autoclaven bij lage temperaturen om de primaire aroma’s te behouden, een laag alcoholgehalte te garanderen, een bruisende smaak en een natuurlijke zoetheid. Alcoholgehalte: 5 % vol. Restsuiker: 100 gram/l.
Zacht roze kleur met poederachtige accenten. En rijke en frisse neus – met tonen van wilde aardbeien en andere rode bessen. In de mond, fris, licht sprankelend, zoet en fruitig hints (rood fruit). Geserveerd bij 8° C is het een gezellioge aperitief, maar ook een leuke compagnon bij pasta, pizza of kan zelfs als dessertwijn geserveerd.
VIPRA ROSATO Umbria IGT
Vipra Umbria Rosé is een wijn met een unieke geur, levendigheid en zachtheid. De druiven, zowel inheemse als internationale, worden “in het wit” gevinifieerd, met een korte maceratie van de schillen in de most, bij een gecontroleerde temperatuur in stalen vaten. Zorgvuldige gisting geeft de wijn een koraalroze kleur neigend naar licht vermiljoen, een fris en geurig aroma, en een zachte en harmonieuze smaak met fruitige tonen van kersen en florale tonen van roos en violet.
AMBO Spumante
Assemblage van 85% Glera, 15% Chardonnay geteeld van wijnstokken van minstens 20 jaar oud in de wijngaarden van de regio Veneto – Piave die zorgen voor een terroir van kalksteen en zand
Ambo Spumante wordt geproduceerd volgens de Martinotti-Charmat-methode. Om de basis van de mousserende wijn te creëren, worden de twee druivensoorten, Glera en Chardonnay, afzonderlijk gevinifieerd met behulp van een traditioneel witte wijnproces. De tweede gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde autoclaven op de droesem gedurende ongeveer 30 dagen. Alcoholpercentage: 11,5% – Restsuikers: 8 gram per liter
In het glas een briljante strogele kleur met groene reflecties. In de neus elegante en frisse hints van wit fruit, appel en peer, met bloemige nuances. Delicaat en fris in de mond. Fijne en langdurige perlage, goede zuurgraad en evenwichtig.
Uitstekend als aperitief, en voor informele momenten, perfect in combinatie met heerlijke hapjes en canapés, het wordt een verrassend ingrediënt voor zomerse cocktails – zoals de Spritz! Aangeraden serveertemperatuur: 4-6°C
Leo Vinum
De Rosé van Domaine Leo Vinum, een Belgisch product, is een roséwijn uit de regio ‘Unknown Region’. Deze wijn is een blend van 2 druivensoorten, Souvignier gris en Merlot met klein percentage Muscat Bleu. Een droge, frisse en fruitige wijn, 12.5% alc vol met tonen van rode vruchten en subtiele hints van citrus. Leuke pairing met rundvlees, wild of pittig eten.
Cava Oro de Uva
Het overgrote deel van alle Spaanse cava komt uit Catalonië, en dan vooral de Penedès, maar ook in de andere Spaanse wijnbouwregio’s mag er cava geproduceerd worden. Zoals in Valencia waar de twee gemeenten Utiel en Requena het voorrecht hebben om schuimwijn te maken onder de benaming cava. De basisrassen zijn exact dezelfde als die uit Catalonië: macabeo, parellada en xarel-lo. De Brut Rosé is zalmkleurig getint, goed strak en droog met aroma’s van klein rood fruit en frisse citrustoetsen.
Cava Oror de Uva os een 100% Garnacha met matige body met en een verfrissende afdronk. Een gematigde smaak van rode vruchten en framboos. Ook in de neus vinden we de intense aroma terug van framboos. Bijzonder aangename cava.