Rosé-wijnen: Lidl

De groeiende belangstelling van de consument voor de roséwijnen is evenmin aan de aandacht van Lidl ontsnapt. Deze retailer bundelt zijn promotiecampagne niet binnen een bepaal tijdsbestek, maar zorgt met de regelmaat van een klok voor mooie attractieve promoties.

Hierbij worden meerdere parameters in ogenschouw genomen zoals kwaliteit, vakantiestemmingen, geografische opsplitsing en after-holiday genoegens. Dit betekent dat bepaalde rosés een tijdlang in promotie zijn om nadien plaats te maken voor andere even aanlokkelijke promoties.

Doorslaggevende elementen zijn hierbij de kwaliteit en de frisheid van de aangeboden wijnen. Acties die bij prijsgevoelige consumenten ruime interesse wegdragen.

Enkele leuke verrassingen vonden de weg naar onze proeftafel:

Het Domaine Chevalier de Fauvert is een van de domeinen in Pays d’Oc dat aandacht verdient, er worden 14 wijnen uit de streek Pays d’Oc aangeboden, die men ter plaatse kan ontdekken of online kan kopen.

In dit globale assortiment horen ook enkele rosés naast andere varianten. In de neus onthult de roséwijn van Domaine Chevalier de Fauvert vaak aroma’s van aardbeien, citrusvruchten of rood fruit. In de mond is de Domaine Chevalier de Fauvert rosé een krachtige wijn met een mooie frisheid. De smaaktoetsen van de droge of halfzoete rosé verschillen amper, de Merlot is een tikkeltje krachtiger.

De rosé van Domaine Chevalier de Fauvert past over het algemeen goed bij pastagerechten, vegetarische gerechten of aperitieven en hapjes, zoals cannelloni express van rundvlees, quiche van courgette en geitenkaas of clafoutis van basilicum en kerstomaatjes. De keuze tussen beide is uiteindelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Chevalier de Fauvert 2020 IGP – Pays d’Oc – Merlot rosé

Neigt naar een halfdroge rosé, heeft een mooie zalmkleurige aanblik – 12.5% alc vol  serveren 8-10° C

Chevalier de Fauvert 2020. IGP – Comté Tolosan rosé

Mooi droge rosé met leuke zalmkleur, heeft slechts 12% alc vol en wordt best behoorlijk fris 8 à 10° C geserveerd.

Méditerranée – IGP 2021

Deze mediterrane rosé is het resultaat van een assemblage van verschillende zorgvuldig geselecteerde druivensoorten. De kleur is aantrekkelijk lichtroze, de neus is elegant en onthult een fijn en gedistingeerd bouquet. In de mond is het een fruitige en soepele wijn. Gekoeld 8 à 10° C serveren, Ideaal als aperitief, bij barbecue of pizza, past ook gedurende de maaltijd. 12.5% alc vol

Les Cinq Rameaux

Coteaux d’Aix en provence – AOP 2020

Klassieke droge roséwijn met een lichte heldere zalmkleur waarbij fruitige hints van rood fruit de neus bekoort. Ook in de mond komen deze accenten tot uiting. 12.5° alc vol

Rosé de Loire – Marlène Brucher AOP 2020

Caves St Georges opgericht in 1999. Een roséwijn van de Herault vin de Pays. Een droge rosé met behoorlijk aromatische neus en hints van klein rood fruit. Fris en delicaat met mooie zalmkleur . 13% alc vol – serveren 8-10° C

Past bij pizza en meerdere zomerse gerechten, vegetarische gerechten, past ook als aperitief en bij versnaperingen en magere vis.

Condé Noble  -vino rasado 2021

Een Spaanse rosé met donkere kleur, bijna kersenrood. De kristallijne kleur biedt in de neus gretige aroma’s van rijpe rode bessen. Ook in de mond krijgen we intense hints van rijp rood fruit. Aangenaam verfrissend bij 8 à 10° C, 11% alc vol.

Pinot Grigio delli Venezi – rosé 2020 DOC

Een droge lichtroze rosé wijn van het populaire wijnhuis Giulio Pasotti met mooie fruitige accenten in de neus. Ook in de mond overheerst de frisheid en fruitigheid van het rode fruit al durven de hints van framboos soms de overhand nemen.

Een wijn van 12% alc vol, die behoorlijk fris geserveerd, mooi samengaat met gegrilde witvis, pasta’s en salades.

Zinfandel rosé USA California

De Amerikaanse wijnbouwers konden in de productie van rosé-wijnen moeilijk achterwege blijven. Dat deze Zinfandel uit de regio Californië komt is al even vanzelfsprekend.

Leuke ietsje donkerde kleur maar met een fruitige en frisse neus die bij het eerste contact niet te zwaar overkomt. In de mond kan men genieten van mooie aroma’s van gestoofde aardbeien en kleine rode vruchten. Al bij al een fruitige, smaakvolle en makkelijk drinkbare rosé, halfzoet, die past bij salades, koud vlees en curry’s. 10% alc vol en serveren bij 8 à 10° C.

Shiraz Rosé South Africa – bag in box 3l

Onderdeel van de Cimaroso world wijn collectie, Western Cape – 12.5% alc vol

Deze droge  Zuid-Afrikaanse rosé, verpakt in een handige box perfect geschikt om bijeenkomsten met familie en vrienden op te vrolijken, is fris, fruitig met levendige aroma’s van rode bessen. Zacht en fruitig, smaak van rode bessen en tropisch fruit. Past bij tomatensalade, gekruide garnalen.