De Prosecco Treviso van de wijnmakerij Allini is een bruisende wijn uit de regio Venetië. Gemaakt van de Glera druif wordt hij in het algemeen door de proevers behoorlijk gewaardeerd.
Het is een wijn met een discrete strogele kleur met mooie glinsteringen in het glas. De speelse bubbels zorgen voor een zachte bubbelmousse met leuke fruitige aroma’s met delicate hints van amandel en subtiele kruidige toetsen. Vluchtige hints van citrus, groene appels, citroen peer maken eveneens hun opwachting. De fijne perlage zorgt in de mond voor een aangename bruisende wijn, met een mooie levendigheid en een fijne en aangename bubbel. Een goed geïntegreerde zuurtegraad en lichte body ondersteunen de wijn.
Deze Spumante DOC leent zich perfect als aperitief maar kan evenzeer een gewaardeerde gezel vormen bij tal van gerechten. In de eerste plaats denken we aan zeevruchten Gari (cassavemeel) met garnalen, kreeft en sint-jakobsschelpen op een bedje van prei, inktvis armoricaanse stijl (morgate), romige risotto met sint-jakobsschelpen Navarine da gigi. Durvers genieten van deze prosecco zelfs bij een lamstajine met gedroogde vruchten en kruiden.
Deze wijn pairt zich evenzeer met tal van vegetarische gerechten :Quiche met spinazie en geitenkaas, Quiche met geitenkaas, spek en champignons, Quiche met gruyère Broccoli en blauwe kaas, Blauwe courgette quiche en geitenkaas en zelfs een ktipiti (Griekenland) is een leuke compagnon.