Purasana packs a punch

» 4 X RECEPTEN MET SUPERFOODS

Superfoods zijn niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Gojibessen, hennepzaad, tarwegras: de opties worden steeds meer divers. Het zijn één voor één natuurlijke krachtpatsers die bomvol mineralen, vitamines en eiwitten zitten om ons lichaam van binnenuit te ondersteunen. Purasana heeft een ruim assortiment aan biologische superfoods in poedervorm die je gemakkelijk aan je dagelijkse routine toevoegt, voor een ijzersterke boost aan nutriënten. Ontdek de superfoods van Purasana en versterk jezelf en je lichaam aan de hand van een reeks heerlijke recepten.

Food for thought

De Maca is een inheemse plantensoort uit Peru en groeit het best op hoge hoogten, voornamelijk in het Andesgebergte. Het is vooral de wortel van het krachtige knolgewas die de meeste voedingsstoffen bevat, en vormt dan ook de basis voor het poeder van Purasana. Met een van nature hoog gehalte aan calcium en ijzer is het supplement een bron van energie, bevordert het je libido en cognitieve vermogen.

Recept: Energy Bars met Maca-poeder van Purasana

Ingrediënten: 150 gr amandelen – 400 gr dadels – 100 gram pure chocolade – 50 gr cacao nibs –       75 gr chiazaad – 60 gr hennepzaden – 50 gr pompoenpitten – 25 gr cacaopoeder – 25 gr Maca-poeder – 20 gr kokosbloesemsuiker – 2 tl kaneel – ½ tl zeezout

Zo bereid je het: Hak de amandelen met een foodprocessor fijn. Voeg hier alle andere ingrediënten aan toe, maar laat de dadels nog even staan. Mix kort. Doe de dadels erbij en mix opnieuw, tot er een kleverig deeg ontstaat. Voeg indien nodig een eetlepel water toe totdat je het gewenste resultaat bekomt. Bekleed een grote ovenschaal met huishoudfolie, verdeel het deeg en druk goed aan. Plaats de schaal in de koelkast en smelt intussen de chocolade au bain-marie. Giet nadien de gesmolten chocolade over de bars en werk eventueel af met cacao nibs. Laat het geheel gedurende twee uur rusten in de koelkast of totdat de chocolade volledig is opgesteven.

Eet je klachten weg

Regelmatig last van een opgeblazen of verstopt gevoel? Of misschien ervaar je juist het tegenovergestelde? Verlicht darm- en verteringsklachten met het Psyllium-poeder van Purasana en verhoog meteen je vezelinname. Psyllium is een gewas dat bestaat uit twee verschillende vormen van vezels: waar niet-oplosbare vezels zorgen voor een regelmatige en vlottere stoelgang, staan de oplosbare vezels in voor de absorptie van afvalstoffen en zorgen ze voor een betere opname van nutriënten.

Recept: Pizza Pistachepesto met Psyllium-poeder van Purasana

Ingrediënten : Voor de pizzabodem: 160 gr havermout – 15 gr Psyllium-poeder – 5 gr bakpoeder –     220 ml warm water – ½ tl peper –          ½ tl zout. Voor de pistachepesto: 80 gr pistachenoten – 40 gr parmezaanse kaas – 80 ml olijfolie – 3 tenen knoflook – Snuifje zout –        Blaadjes van één basilicumplant. Toppings: 1 bol mozzarella – 1 bol burrata – 5 plakjes mortadella

Zo bereid je het: De pistachepesto is gemakkelijk te bereiden; doe alles samen in een foodprocessor en mix gedurende ongeveer drie minuten. Zet de pesto even aan de kant. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 200°. Mix de havermout tot een fijn meel en voeg nadien alle droge ingrediënten toe. Mix opnieuw. Doe het havermeel in een kom en giet er wat water bij, meng en kneed het mengsel tot een deeg. Leg het op de bakplaat en vorm de deegbal tot een pizzabodem. Met natte handen gaat dit veel gemakkelijker! Plaats de pizzabodem in de oven en laat het voor zo’n 25 minuten bakken. Haal de bodem uit de oven, verdeel de mozzarella en bak het opnieuw voor zo’n 10 minuten. Verdeel de mortadella, pistachepesto en burrata over de pizza. Werk af met enkele blaadjes basilicum, pistachenoten en wat peper.

Bessensterk

De kracht van Açai is al lang geen geheim meer. De power bes wordt al enige tijd met veel liefde en plezier gebruikt en verorberd in zowat iedere ontbijtbar, en met het Açai-poeder van Purasana breng je het nu tot in de eigen keuken. Verwerkt in een fruitige smoothie, salade of zelfs in een verfrissende cocktail verhoog je je inname van vitamine A, calcium, vezels en mineralen. Bovendien worden de bessen na de oogst meteen gevriesdroogd, wat de voedingswaarden zo veel mogelijk bewaart.

Recept: Açai Chia Jar met Açai-poeder van Purasana

Ingrediënten: Voor de chiapudding: 50 gr chiazaad –   220 gr melk; Voor de açai-smoothie: 80 gr diepgevroren frambozen – 60 ml amandelmelk – 1 el Açai-poeder – 1 el pindakaas – 1 rijpe, diepgevroren banaan. Toppings: 240 gr geplette frambozen – 2 el granola – 2 el cacao nibs – 8 frambozen – 4 aardbeien – 8 braambessen – Verse muntblaadjes

Zo bereid je het: Meng de chiazaden met de melk en laat het mengsel een nacht rusten in de koelkast. Maak de volgende ochtend de smoothie: breng alle ingrediënten samen in een blender en mix het geheel goed door. Giet de geplette frambozen in een glazen jar en doe er een laagje chiapudding over, nadien de smoothie. Werk af met toppings.

A match(a) made in heaven

Op zoek naar een alternatief voor je dagelijkse ochtendkoffie? De Classic Matcha van Purasana zit boordevol cafeïne en is een perfecte variant om de voordelen van deze groene superfood te leren kennen. Matcha is een verfijnde groene thee en kent een traditioneel productieproces waarbij de theeblaadjes gestoomd en gemaald worden tot een fijn poeder. Naast een boost aan energie, helpt het Matcha-poeder van Purasana met ontgiften van je lichaam en is het een bron van antioxidanten – een geslaagde start van je dag!

Matcha iced latte met Matcha Classic-poeder van Purasana

Ingrediënten: 260 ml warm water – 250 ml (plantaardige) melk – 1 tl Matcha-poeder – 8 ijsblokken – ½ el honing – ½ tl vanille-extract

Zo bereid je het: Meng het warme water met de honing, het vanille-extract en Matcha-poeder. Verdeel de ijsblokjes over enkele glazen en giet het mengsel eroverheen. Voeg tot slot de (plantaardige) melk toe en serveer.

Purasana plantte een decennium geleden een zaadje op Belgische bodem dat ondertussen kiemde tot een trendsetter in de health- en foodwereld. Purasana heeft een jarenlange passie en expertise voor natuurlijke en biologische producten met als doel kwaliteitsvolle, veilige en doeltreffende artikelen op de markt brengen. Hiermee wil Purasana mensen gezonder en energieker maken, hun algemeen welzijn verbeteren en een duurzame manier van leven creëren aan de hand van gezonde eetpatronen.

Bovendien zijn Purasana’s verfijnde formuleringen, de pure, vegan en koosjere ingrediënten en allergeenvrije producten gecertificeerd door gekwalificeerde instanties, waaronder het Europees biolabel Organic Production Method Certificate, het Fairtrade-label en Vegan Trademark Certificate. Daarmee betreedt het Belgische merk met haar filosofie over gezonde voeding het internationale toneel, met aandacht voor de planeet, nu en in de toekomst. Van ontbijt tot bedtijd en alles daartussenin, Purasana maakt je leven gezonder, groener en schoner.

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities). https://purasana.com