Koken is reizen via prodcuten

Whoogy’s is ambassadeur van de EuroFoodArt-campagne in 2023. De campagne EuroFoodArt, medegefinancierd door de Europese Unie en in België gesteund door Apaq-W, koos zopas een ambassadeur: Hugo – beter bekend als Whoogy’s.

Via zijn recepten neemt Whoogy’s zijn community mee op ontdekkingsreis met Waalse topproducten waarvan de kwaliteit en de origine op Europees niveau erkend en gewaarborgd worden door het BOB-label (Beschermde Oorsprongsbenaming) of het BGA-label (Beschermde Geografische Aanduiding).

Whoogy’s missie

« Als geadopteerde Belg ben ik erg blij om lokale producten in de kijker te plaatsen, vooral wanneer ze top zijn! 😊». De Europese Unie kent BOB- en BGA-labels toe aan producten die aan een heel strikt kwaliteitshandvest voldoen, producten waarvan de origine gelinkt wordt aan een specifiek terroir en een unieke knowhow.

Wallonië telt ontzettend veel van deze gelabelde producten. En precies daar schiet Whoogy’s in actie, de ambassadeur van de « EuroFoodArt » campagne! Via zijn recepten en ontmoetingen met lokale producenten draagt Whoogy’s bij tot de promotie van 11 Waalse producten met een BOB- of BGA-label: van de meest bekende zoals Beurre d’Ardenne BOB of Jambon d’Ardenne BGA tot minder bekende maar culinair zeker even interessante producten zoals Escavèche de Chimay BGA of Plate de Florenville BGA.

Koken is reizen …

« Wat ik vooral leuk vind is dat ik zonder mijn keuken hoef te verlaten toch doorheen allerlei landen kan reizen, dankzij typische ingrediënten en recepten waaraan ik graag een kleine twist geef ».

Waar houdt hij halt tijdens zijn reis door Wallonië? Ontdek het in zijn eerste recept.

CROQUE-MONSIEUR MET FROMAGE DE HERVE BOB & GEMARINEERDE PEPERS

Ingrediënten: 3 plakken Fromage de Herve BOB – 1 klontje Beurre d’Ardenne BOB – 2 paprika’s – 1 geraspte knoflookteen – 2 sneden brood – Olijfolie – Peper & zout

Bereiding: 1) Bestrijk de paprika’s met olijfolie en bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. – 2) Eens gebakken, verwijder het vel en de zaden, en breng ze op smaak met olijfolie, peper, zout en geraspte knoflook. – 3) Snij de Fromage de Herve BOB in plakken van ongeveer 0,5 cm.- 4) Neem 2 sneden brood en leg op de ene snede de gemarineerde paprika’s en op de andere de plakken kaas. – 5) Leg de 2 delen op elkaar en maak er een croque-monsieur van. – 6) Verwarm een pan met 1 klontje Beurre d’Ardenne BOB, wat peper en zout. – 7) Leg de croque-monsieur in de pan en bak hem aan beide kanten. – 8) Eens het brood mooi goudbruin ziet en de kaas is gesmolten, is je croque klaar! Smakelijk.

Wine pairing : een witte Vin des Côtes de Sambre et Meuse BOB

Mijn naam is Hugo maar ik ben beter bekend als Whoogy’s. Mijn dagelijks leven bestaat uit eten klaarmaken en mijn recepten delen op sociale media (Instagram, TikTok en YouTube). Onlangs kwam ook mijn eerste kookboek uit (Le Manuel du Cuisinier Amateur) waarin ik me amuseerde met 150 unieke recepten en technieken te bedenken!