Champagne Chassenay d’Arce

Pinot noir – extra-brut – 2015

De cuvée Blanc de Noirs toont de emblematische druivensoort van de Côte des Bar: pinot noir. Het terroir van de Arce-vallei zorgt voor een perfecte balans tussen kracht en elegantie.

Proefnotities

“Deze veelbelovende wijnoogst onthult aroma’s van rijp geel fruit en een vleugje wilde aardbei, met subtiele hints van menthol voor een welkome frisheid. Het gehemelte is verleidelijk zoet, met bijna gestoofd fruit dat in balans wordt gehouden door een lichte zuurgraad die de proefervaring met elegantie verlengt. Op de afdronk voegen vanilletonen, afkomstig van de rijping op eikenhout, een vleugje complexiteit toe, wat de harmonie tussen de rijkdom van de druivensoort en de frisheid van het terroir onderstreept”. Romain Aubriot, keldermeester

Wijnjaar 2015

Dit wijnjaar is nog lekkerder dan zijn voorganger. De wijnen van de oogst 2015 bieden een evenwicht tussen rondheid en frisheid, een mooie rijpheid en een goed bewaarpotentieel. Een 100% pinot noir blend. Prijs TTC cave: 34.2€

Vinificatie en rijping

Vinificatie in de pure Champagnetraditie, in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperatuurregeling en in hout voor een deel van de wijn. 8 jaar flesrijping op droesem. Bruto dosering: 5 g/l

Wijn & Champagne

Drink hem als aperitief bij een schotel harde kazen of als begeleider van een maaltijd zoals eendenborst met cranberrysaus. Serveer tussen 8 en 10°C in grote witte wijnglazen.

Bewaar Champagne couché op een constante temperatuur (tussen 10 en 12°C) en buiten bereik van licht.

Invoerders: Cave Saint Jacques Doornik & Vins Brunin-Guiller Gaurain-Ramechoix