Garnaalkrokettenfestival Oostende

a match made at sea

Op zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 oktober organiseert Toerisme Oostende voor het vierde jaar op rij het Garnaalkrokettenfestival in de Wellington Hippodroom in Oostende. Het razend populaire concept was meteen uitverkocht. Ook dit jaar gaan zowel vakjury als publiek op zoek naar de beste kroket. Blind en op basis van 4 parameters, zijnde korst, vulling, balans en smaak, worden de kroketten beoordeeld. Wie van de 11 deelnemende restaurants wordt dit jaar bekroond?

a match made at sea

Garnalen, garnaalkroketten en Oostende gaan hand en hand. Niet voor niets dat dit culinaire festival met een hoek af zo’n overdonderend succes is. Zowel Oostendenaars, maar vooral mensen uit alle hoeken van het land komen speciaal voor dit event naar Oostende.

11 deelnemende restaurants : Poseidon – Toope – Fort Napoleon De Belevingsbrasserie – Café Botteltje – North – Leffe Beach – Gastrobar Sam – Mac Moules – Plassendale – Bar Foubert – Bistro Chopin

Vakjury onder leiding van sterrenchef Olly Ceulenaere (Publiek)

Zowel publiek als vakjury kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete garnaalkroket. Daarnaast werd er ook een vakjury samengesteld onder leiding van sterrenchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek in Gent. Zij proeven alle garnaalkroketten blind en bepalen zo een top 3. De vakjury bestaat uit: acteur Rik Verheye, culinair journaliste Femke Vandevelde, lifestyle-journaliste Veerle Helsen, culinair journaliste Julie Morgane, directielid van Gault&Millau Johan Mergaert, culinair journaliste Guinevere Claeys en voorzitter Olly Ceulenaere.

3 kansen om toch nog te kunnen stemmen op je favoriete garnaalkroket

  1. Boek nu je overnachting inclusief tickets voor het Garnaalkrokettenfestival! Boek een overnachting bij Les Cabanes d’Ostende, Getaway Studios Oostende of Hotel Royal Astrid inclusief 2 tickets voor het Garnaalkrokettenfestival.
  2. Kom op vrijdag 4 oktober als VIP naar de Nacht van de Garnaalkroket. Ook dit jaar wordt op vrijdagavond 4 oktober, de avond voor de officiële start van het Garnaalkrokettenfestival, een VIP-avond georganiseerd: De Nacht van de Garnaalkroket. Op deze avond krijg je de kans om alle garnaalkroketten als eerste te proeven met aangepaste dranken.

Tijdens de “Nacht van de Garnaalkroket” kom je ook te weten wie na Martin Heylen, Herr Seele, Bart Tommelein en Guinevere Claeys de nieuwe leden van de Orde van de Oostendse Garnaalkroket worden.

  1. Meld je aan op TicketSwap en krijg een melding zodra er iemand tickets verkoopt.

 

Praktisch

Wanneer? 4 oktober 2024: Nacht van de Garnaalkroket – 5, 6 & 7 oktober 2024: Garnaalkrokettenfestival

ACEG Wellington Hippodroom – Koningin Astridlaan 10 – 8400 Oostende

Prijs? €7,00 / ticket – €4,00 / kroket