Om van te smelten

: Guylian x Foubert Kerstbûche met praliné-ijs

 

Voor wie indruk wilt maken met een kerstdessert, zonder te zwoegen in de keuken. Uit de diepvries halen en aansnijden maar! Vakmanschap in elke hap: rijk, smeuïg en vol van smaak. Visueel een plaatje op elke feesttafel.

Het hoogtepunt van elk kerstfeest? Het moment waarop het dessert op tafel verschijnt. De kerststronk is een klassiek feestdessert, maar is nog steeds een favoriet in vele huishoudens. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Zo’n stukje kerststronk smaakt namelijk àltijd goed, is geliefd door iedereen, en vergt geen uren in de keuken. Jaar na jaar pakken bakkers, chocolatiers en merken uit met een kerststronk. Niemand minder dan de wereldberoemde Belgische chocoladefabrikant Guylian voegt zich nu bij dat rijtje.

All I want for Christmas is…

Guylian, bekend om zijn iconische Zeevruchten, gaat voor de creatie van hun kerststronk met praliné-ijs opnieuw in zee met Cremerie Foubert, na een eerdere succesvolle samenwerking deze zomer.

De kerststronk is opgebouwd uit een basis van chocoladebiscuit en praliné-slagroom, afgewerkt met feestelijke chocoladedecoraties en Guylian Zeevruchten. De kern van het dessert, het Guylian praliné-ijs*, bevat fijngemalen stukjes Guylian chocolade, wat zorgt voor een textuur die doet denken aan stracciatella. Met elke hap proef je de authentieke smaak van Guylian praliné – de ultieme traktatie voor chocolade- en dessertliefhebbers. Het geheel ademt een gezellige kerstsfeer uit en belooft met elke hap een smaakexplosie van Guylian’s o zo vertrouwde, verfijnde smaak van praliné. Richtprijs: € 39 voor 6 personen.

Goed om te weten: De Guylian x Foubert Kerstbûche met praliné-ijs is slechts in beperkte oplage beschikbaar vanaf 12 december. Vooraf bestellen via de Foubert webshop (shop.foubert.eu/guylian) of rechtstreeks in het ijssalon van Cremerie Foubert in Sint-Niklaas is aangeraden.

Wist je dat: de geschiedenis van de kerststronk zijn oorsprong kent in de middeleeuwen? Toen legde de pater familias tijdens de langste nacht van het jaar – de winterzonnewende – een boomstronk in het haardvuur. Hoe langzamer die opbrandde, hoe meer voorspoed het gezin dat jaar zou kennen. Intussen blijft van de dikke boomstronk alleen nog een mooi stukje taart over – versierd en gepresenteerd als een houtblok òf in een modern jasje, zoals de Guylian x Foubert Kerstbûche met praliné-ijs.

“We zijn enorm trots om onze samenwerking met Cremerie Foubert dit jaar verder te zetten, en in het bijzonder de smaak van onze iconische hazelnootpralinévulling te presenteren als hét dessert voor de feestdagen. Dankzij deze cobranding kunnen we de unieke smaak van Guylian nu ook in een nieuw, feestelijk jasje steken. Het is een prachtig voorbeeld van hoe we, samen met Foubert, zowel chocolade- als ijsliefhebbers kunnen laten genieten van het beste wat Guylian te bieden heeft,” aldus Liesbeth Coppens, Global Communications Manager bij Guylian.

“Met de lancering van deze kerststronk, smelt onze passie voor vakmanschap en smaak opnieuw mooi samen. Het Guylian praliné-ijs, dat we afgelopen zomer lanceerden, is deze Kerst dé showstopper op de feesttafel. In combinatie met een smeuïge chocoladebiscuit, Guylian Zeevruchten en feestelijke chocoladedecoraties, zal deze kerststronk zowel groot als klein bekoren“, aldus Jan Foubert, Chief Ice Cream Vendor bij Cremerie Foubert.