De gloednieuwe tweede Brusselse vestiging van Frank lanceert hun avondconcept. YES! Frank by night is klaar om te knallen!
Met Kevin Perlot (voorheen Vertige) achter het fornuis en Soline Clinquart (voorheen Ivresse) die funky wijnen van rebelse wijnmakers serveert, weet Frank je nu ook ‘s avonds te verrassen. Denk aan low-intervention wijnen uit minder bekende regio’s in het glas, en comfort food met een gastronomische twist op je bord.
Frank serveert verse topproducten in combinatie met lange fermentaties en langzaam garen—maar altijd met een comfy touch. Op het menu van deze maand zetten Mathias en Kevin een paar lekkere snacks zoals bietenkroketten, kleine gerechtjes zoals inktvis-tagliatelle, en voor wie zijn eten niet graag deelt, onze interpretatie van vol-au-vent met boterzachte kipfilet en knolselderij.
Geen reservaties – gewoon binnenlopen en een plekje uitkiezen. Makkelijk, gezellig en toegankelijk. Gemiddelde uitgave? 60 euro voor een topavond in Brussel. Geopend van maandag tot vrijdag vanaf 17u (laatste bestelling om 21u30).
Geen gedoe, gewoon lekker eten, unieke wijnen en een ongecompliceerde, buzzy sfeer. Be Frank, be juicy.
Een tweede vestiging voor Frank : Frank opende een tweede vestiging in Brussel, op het gelijkvloers van het nagelnieuwe Citybox hotel aan het Stephaniaplein, in de Louizabuurt. In deze vestiging geniet u niet alleen van een fantastische brunch en heerlijke specialty koffie, maar wordt de sfeer en de filosofie van Frank ook ’s avonds doorgetrokken. Kevin Perlot verlaat de keuken van Vertige (restaurant van Sang Hoon Degeimbre) om samen met Mathias Smet het avondconcept vorm te geven. Frank opende de deuren op 1 september met brunch en lunch, om in oktober ook het avondmenu van start te laten gaan.
‘De voorbereidingskeuken bij Frank aan het Muntplein barst na vier jaar uit zijn voegen, waardoor de extra ruimte op de nieuwe locatie ons meer mogelijkheden geeft om nog meer in te zetten op onze productie “made from scratch”. Brussel is klaar voor méér Frank, we kijken ernaar uit om een groter deel van de Brusselse scene te veroveren. Met deze nieuwe locatie willen we nog meer Brusselaars aan boord krijgen en onze filosofie verder verspreiden.’ – Mathias Smet, zaakvoerder
Wie is Frank? In 2020, na een passage bij Humus & Hortense, OR Coffee en een avontuur in Melbourne, openden chef Mathias en zijn vrouw Marianne hun Australisch geïnspireerde zaak in het centrum van Brussel. Frank behoort intussen tot een van de meest verfijnde ontbijt en specialty koffie hotspots van Brussel en houdt het midden tussen koffiebar en restaurant.
Frank all night. : Op de nieuwe locatie combineert men ‘s avonds bij Frank relaxte vibes met culinaire topkwaliteit. De vers bereide gerechten, gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten, bieden vernieuwende comfortfood. Het menu bevat zorgvuldig gekozen wijnen van onafhankelijke wijnmakers, gericht op natuurlijke en biologische methoden. Met een gemiddelde uitgave van 50 euro per persoon is Frank de perfecte plek voor liefhebbers van lekker eten, unieke wijnen en een ongedwongen ambiance.Vanaf 16u kun je losgaan met apéro, of ga all-in en bestel de hele kaart met een heerlijk flesje wijn erbij. Frank’s got you covered!
Chef Kevin Perlot vervoegt team Frank
Voor de opstart van het avondmenu van Frank werd Kevin Perlot, ex-chef van VerTige, aangetrokken. Voor Frank ondersteunt hij chef Mathias Smet elke maand om een nieuwe seizoenskaart te creëren met zijn gastronomische expertise die ook rond groenten draait. Perlot is een getalenteerde jonge chef met ervaring in toprestaurants zoals Bon-Bon** en L’air du temps**, en ontwikkelde zijn passie voor wijn en seizoensgebonden gerechten tijdens zijn tijd bij Pépite in Namen. Deze achtergrond bracht hem uiteindelijk naar VerTige, waar hij zijn culinaire visie verder verfijnde. Na zijn verblijf bij Frank plant Perlot een eigen restaurant op te starten.
Wat staat er op de kaart?
Overdag blijf je genieten van de Frank classics – denk Eggs Benedict, Pancakes en de Cuban Sandwich – aangevuld met een seizoensmenu dat elke 6 weken een frisse draai krijgt. Voor koffie zorgen onze barista’s, die samenwerken met lokale toppers als Mok, Gust Coffee Roasters en Replica Coffee Roasters.
‘Wij houden van wijn en eten en wilden een plek creëren waar we deze kunnen combineren en serveren aan onze goede vrienden. Het menu volgt onze duurzame filosofie: ‘Made from scratch, seizoensgebonden en lokaal’ – – Marianne Renders, zaakvoerder
FRANK introduceert in de nieuwe vestiging ook een avondmenu
Mathias en Kevin laten hun culinaire creativiteit los op een selectie gerechten die perfect passen binnen het smart casual concept, waarbij casual en verfijnd naadloos samengaan. Met een nadruk op seizoensgebonden en “plant forward” gerechten, staan groenten centraal in de culinaire creaties. Denk aan technieken als lacto fermentatie van groenten, geroosterde Noordzee inktvis of pastrami op de BBQ en klassiekers zoals bitterballen met een twist.. Bijpassend serveert Frank wijnen van onafhankelijke wijnmakers en vaak uit minder bekende wijnregio’s, met een focus op natuurlijke en biologische productiemethoden. Voor wie liever iets anders drinkt, biedt Frank een inventieve selectie cocktails en Brusselse bieren. Het avondmenu biedt vernieuwende smaken die zowel fijnproevers als liefhebbers van een snelle, smaakvolle hap zullen verrassen. Frank maakt van elke avond een heerlijke ervaring, waarbij comfort food, culinaire finesse en een unieke drankbeleving samenkomen. Het avondmenu ging op 1 oktober van start.
Frank’s filosofie
Sinds dag 1 maken Mathias en Marianne er een erezaak van om hun restaurant zo duurzaam mogelijk te runnen. Zo wordt alles van basisingrediënt tot eindproduct in eigen keuken verwerkt, staan seizoengroenten in de spotlight en wordt er rechtstreeks samengewerkt met kleine en lokale leveranciers die biologische producten en een verhaal aanbieden. Het organisch afval van Frank wordt per fiets opgehaald, gecomposteerd en opnieuw verdeeld aan boeren zodat zij het op het veld kunnen hergebruiken.
Good Food label
Frank behaalde het Good Food label van het Brussels Gewest met maximale score. Dit onder andere dankzij de nauwe samenwerking met lokale producenten, zoals: Le Monde de Mille Couleurs, Champignons de Bruxelles, 3 Fonteinen, Mok, Stéphane Longlune, Ijzerkotmolen en nog veel meer.
Praktisch:
Frank – Monnaie: Prinsenstraat 14 – 1000 Brussel – Openingsuren: alle dagen, 8u tot 16u – FRANK serveert verdomd goede specialty coffee, geïnspireerd door een Australisch avontuur waar Brunch met een hoofdletter B wordt geschreven.
Frank – Stéphanie : Charleroise Steenweg 17 – 1060 Sint-Gillis – Openingsuren: alle dagen, van 8u tot 23u – Brunch, lunch, specialty coffee (All Day)- alle dagen, 8u tot 17u – Wine & food (All Night) – maandag tot vrijdag, 17u tot 23u
Wij houden van wijn en eten en wilden een plek creëren waar we deze kunnen combineren en serveren aan onze goede vrienden. Het menu volgt onze duurzame filosofie: rechtstreeks van het veld en lokaal geteeld.
https://www.frank.brussels/ – @frank.brussels