Jong Keukengeweld loves Timon Michiels

De 15e editie van Jong Keukengeweld; dé populairste place to be voor jonge gastronomen, gaat door van 1 maart tot 10 april 2025 en belooft opnieuw een smakelijk succes te worden. Een recordaantal jonge topchefs opent zijn deuren voor iedere foodie tussen 18 en 35 jaar. Verwacht verrassende menu’s, gedurfde smaakcombinaties op unieke locaties. Be there or be square!

Jong Keukengeweld: hét populairste event voor de jonge Bourgondiër

Tijdens de vorige editie in oktober schoven er 37.824 borden over de togen bij de beste zaken die Vlaanderen en Brussel te bieden heeft. Volgende maand brengt Jong Keukengeweld maar liefst 73 topchefs uit Vlaanderen en Brussel samen. Een mix van rijzende sterren en gevestigde talenten serveren een kleurrijk driegangenmenu voor slechts €59 tot €69. Kortom, alle ingrediënten voor een topeditie!

In de spotlight: Timon Michiels

Timon Michiels is al lang geen onbekende meer binnen de wereld van de gastronomie. Hij werd bekroond tot ‘Best Young Chef’ ter wereld en is sinds 2021 chef en restaurantmanager bij Hendrik Dierendonck van de gerenommeerde restaurants Carcasse (die op nummer 5 staat van de ‘World’s Best Steak Restaurants’).

Ook Timon Michiels is weer van de partij tijdens deze editie van Jong Keukengeweld. Hij maakt het extra spannend en serveert de jonge lekkerbekken een verrassingsmenu. Een menu  op basis van  vlees (mét een verhaal) én smaakvolle groenten op het ritme van de seizoenen en met ingrediënten van lokale leveranciers. Geheel in lijn met het DNA van Carcasse en Dierendonck.

Zo vormt elk gerecht een harmonieus samenspel van smaken, waarbij zowel het vlees als de groenten worden gevierd in hun puurheid en authenticiteit. Deze combinatie van liefde voor ambacht, terroir en passie zorgt voor een resultaat waarvan je smaakpapillen zullen dansen.  Een menu dat bovendien zowel rasechte vleeseters als flexitariërs zal overtuigen.

Mmmmm, zin in zo’n driegangenmenu!

Illustratie alice bown agency